Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2014, koja će se održati 2. listopada u Zagrebu, okupit će predstavnike većine hrvatskih županija koje su nominirale svoje lokalne projekte ruralnog turizma za ovu nagradu.

Ocjenjivačka komisija sastavljena od stručnjaka u području turizma pregledalo je i kroz dva kruga ocjenilo pristigle prijave te izabralo tri najbolje u svakoj od sljedećih kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije te tradicijska ruralna gastronomija. Uz to, Ocjenjivačka komisija dodjelila je i posebne nagrade pojedinim projektima.

Nastavljajući podizati kvalitetu komunikacije o ruralnom turizmu, ovaj natječaj i nagrade, poseban će naglasak staviti na još intenzivniju promociju bogatstva i potencijala ruralnog turizma u Hrvatskoj, koji je jedan od ključnih čimbenika prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

‘Hrvatska je izuzetna zemlja s velikim potencijalima u ruralnom turizmu, koje zasad još uvijek nismo u potpunosti iskoristili. Stoga bismo željeli još intenzivnije nastaviti promociju upravo tog dijela i kroz ovu našu nagradu Suncokret. S razlogom smo ponosni na bogatstvo našeg ruralnog turizma i sve ono što možemo ponuditi, a najbolja potvrda toga je rastući broj gostiju koji posjećuju naša ruralna gospodarstva’, naglasila je organizatorica nagrade mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Udruge Klub članova – Selo, koja je i glavni organizator ovog projekta.

Eko etno grupa