Suzy Josipović kuha za poslovne žene

Drugi Hrvatski festival hrane i vina ugostit će u četvrtak 3. travnja u 18 sati celebrity cheficu Suzy Josipović koja se može pohvaliti s dvije popularne kuharice ‘Mama zna’ i ‘Mojih 50 najdražih slanih jela’ koje već godinama ne silaze s popisa najprodavanijih kulinarskih izdanja.

Zbog užurbanog tempa života te brojnih obaveza koje današnje žene svakodnevno obavljaju, savjeti Suzy Josipović o hrani koja je zdrava, a opet jednostavna za pripremu, zasigurno će koristiti brojnim ženama koje žongliraju između posla i obitelji. Upravo zato je Suzy gošća prvog dana festivala pod nazivom business & pleasure.

Kušajte ljubav na stoluSuzy Josipović voli za sebe reći kako nije profesionalna kuharica, već mama koja uz svoj redovni posao kuha i istinski uživa u tome. Ovom priliko Suzy je otkrila i što će pripremati na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina. Bit će to jednostavna, brza i zdrava jela od namirnica koje je lako nabaviti i svatko od nas ih ima u svom frižideru. Na meniju će se naći rižota, tjestenine, a Suzy će otkriti i tajne spravljanja jednog posebno popularnog jela: ‘Kad sam razmišljala o jelima koje ću pripremati, vodila sam se mišlju da moraju biti fina, zdrava i jednostavna za pripremu pa sam odlučila da ću kuhati popularni francuski specijalitet quiche na različite načine’. Upravo će Quiche biti zvijezda drugog festivalskog nastupa Suzy Josipović, u petak 4. travnja od 16.30.

Suzy kuhanju pristupa jednostavno i tradicionalno, a opet moderno i kreativno, sva su njena jela brzo gotova, hrana koju skuhamo prema njenim receptima na kraju izgleda točno kao na fotografijama koje je sama napravila za potrebe kuharice. Kuhanje kod nje ima samo jednu svrhu – da se svi njeni ukućani i gosti za koje kuha, fino napapaju.

Mnoge se žene zato s njom mogu poistovjetiti, od nje mnogo naučiti i zajedno s njom uživati ugađajući najmilijima. Zato je gostovanje Suzy Josipović idealna pozivnica za 2. Hrvatski festival hrane i vina.

2. Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja uz partnerstvo Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, pokroviteljstvo zemlje pokrovitelja Italije te medijsko pokroviteljstvo Jutarnjeg lista, tportala, Soundset plavog i Mreže tv. Festival također podržavaju Turističke zajednice i županije – Osječko-baranjska županija, Brodsko-posavska županija, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Primorsko-goranska županija, Dubrovačko-neretvanska županija te Istarska županija.

Program:
3. travnja – Poslovni dan
4. travnja – Edukativni dan
5. travnja – Obiteljski dan

Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.

Cijena ulaznice za Festival iznosit će:
Dnevna ulaznica iznosi 35 kuna
Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15 kuna
Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90 kuna
Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz

Opširnije na: www.festivalhraneivina.hr