Sva lica batata

U restoranu Škola u Virovitici, u utorak 24. lipnja bit će predstavljena kuharica ‘Sva lica batata – Recepti za inovativnu upotrebu batata u domaćoj kuhinji’ izrađene u okviru projekta ‘Sweet – jačanje ženskog poduzetništva’ koji provodi VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji sa partnerima: PZ Ergela Višnjica, Centar Balog d.o.o. i Poljoprivredni fakultet u Osijeku.

Cilj projekta ‘Sweet – jačanje ženskog poduzetništva’ je smanjiti nezaposlenost u Virovitičko-podravskoj županiji kroz povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena u dobi između 25 i 49 godina. U okviru provedbe projekta izrađena je kuharica s receptima za inovativnu upotrebu svih vrsta batata u domaćoj kuhinji koja će i nakon provedbe projekta služiti za promidžbu ove nutritivno bogate namirnice. Najveći proizvođač batata u Hrvatskoj upravo je partner na ovom projektu, Poljoprivredna zadruga Ergela Višnjica.

Nakon uvodne riječi župana Tomislava Tolušića i predstavnika nositelja projekta VIDRA-e, Ksenija Plantak (PZ Ergela Višnjica) će uz predstavljanje nutricionističkih vrijednosti batata reći nešto više o batatu kao izvrsnoj namirnici za ljude s posebnim prehrambenim i medicinskim potrebama, a Željka Klemenčić (Mrvica) kao urednica kuharice govorit će o njezinu nastanku.

VIDRA