Svečano otvorena kavana Johann Franck

Nova atrakcija zagrebačkog društvenog života, kavana Johann Franck, svečano je otvorena nastupom electro swing benda iz Torina, The Sweet Life Society.

Obnovljeni prostor bivše Gradske kavane svojim je jedinstvenim ambijentom, atmosferom i ponudom privukao mnoštvo posjetitelja. Uz predstavnike Francka, koji su s Tomom Ricovom i partnerima zaslužni za preuređenje bivše Gradske kavane u novi koncept Johann Franck, na otvorenju se pojavio i veliki broj poznatih osoba iz javnog života.

Johann Franck bit će domaćin ne samo koncerata, izložbi, promocija i projekcija filmova, nego i cabaret predstava po kojima su kavane u prošlosti bile najpoznatije. Za istinske ljubitelje kave stiže niz novosti. Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti kroz ponudu rijetkih ‘single-origin, speciality’ kava iz različitih zemalja uzgoja koje će biti moguće kušati isključivo tu. Kavana će biti posebna i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj Franck 100% Arabica kavi koja će se tijekom svibnja posluživati pripremljena kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme – na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.

Uz kavanu kao središnji sadržaj, u Johannu Francku nalazi se i slastičarnica, dok se na zadnjem katu smjestio Šnicl, bistro s kuhinjom otvorenog tipa i ponudom tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način. Kuhinju vodi chef Mate Janković, a sastojci za jela u kojima će posjetitelji moći uživati dolaze s poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije i u pravilu su organskog podrijetla.

J. F. / Foto: Borna Filić (Pixsell)