Svi gurmanski putovi vode u Samobor

U Bistrou Vugrinščak u Samoboru, prigodnom radionicom izrade Rudarske greblice predstavljeno je novo izdanje gastro vodiča ‘Svi gurmanski putovi vode u Samobor’ na engleskom jeziku te su najavljeni 29. dani Rudarske greblice koji će se održati 5. i 6. srpnja u Rudama.

Tradicionalne delicije samoborskih ugostitelja, predstavljene tekstualnim opisima te fotografijama Romea Ibriševića od sada su, uz hrvatsko izdanje, dostupne i na engleskom jeziku, a preuzeti se mogu u uredu Turističke zajednice grada Samobora.

29. dane Rudarske greblice najavio je u ime organizatora, Kulturno umjetničkog društva Oštrc, Josip Lebegner predstavivši programe Dječje greblice, greblice pri Rudniku te nastupe brojnih folklornih i plesnih skupina. U zabavnom programu koji slijedi u večernjim satima goste će u subotu zabavljati Picksiebneri, a  nedjelja je rezervirana za grupu Loco. Uz obilazak rudnika po prigodnoj cijeni i izložbu domaćih proizvoda, očekuje vas i bogata tombola, a svi su pozvani i na izbor najbolje greblice (isključivo od sira i zelenja) koja se na procjenu stručne komisije može predati u nedjelju, između 17 i 18 sati, na igralištu u Rudama.

Nakon službenog dijela, na konferenciji je održana i prigodna radionica izrade Rudarske greblice, pod vodstvom vlasnika Pekarnice Nikl, Andrejasa Nikla, koji je svim sudionicima pomagao u spravljanju ove autohtone delicije. Svoju su geblicu vrijedni novinari i gosti mogli i kušati, uz Bermet Filipec koji se također predstavio na konferenciji.

Uz direktoricu Turističke zajednice grada Samobora Zdravku Škugor Ferdebar i predstavnike KUD-a Oštrc, konferenciji su nazočile i Jadranka Duić iz Zagrebačke županije i Renata Razum iz Poduzetničkog centra Samobor.

TZGS