
Uz brojne hrvatske i slovenske eno-gastro delicije, u restoranu Stari Puntijar u Zagrebu, predstavljen je 138. broj revije Svijet u čaši.
‘Bilo je to između dva važna dana za Hrvatsku – Dana državnosti i službenog ulaska Hrvatske u EU. Lijepo vrijeme, toplo. Idealno za druženje na ljetnoj terasi!’ – zapisao je njihov glavni urednik Željko Suhadolnik.
‘Imali smo, sredinom svibnja, tradicijski susret konstruktivnog prijateljstva uz Sutlu, ovaj put na Bizeljskome na sotlanskoj strani, i o tome izvijestili. I dotaknuli se u novome broju ulaska Hrvatske u EU. S ljetom smo ušli u punu turističku sezonu: prilozima o strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. i o hrvatskim namirnicama i prehrambenim proizvodima kao adutima u kontekstu ne samo mogućeg nego i njihovog obveznog plasmana kroz turizam, te velikim prilogom o vinskoj i turističkoj Plešivici dotaknuli smo se, u časopisu, turizma. Koncepcija događanja prigodom promocije novoga broja Svijeta u čaši 138 bazirana je bila na svemu tome.
Mjesto – restoran Stari Puntijar u zagrebačkim Gračanima – i te kako izabrano s razlogom: obitelj Puntijar ove godine slavi 150. obljetnicu bavljenja ugostiteljstvom na spomenutoj podsljemenskoj točki, Zlatko Puntijar proširujući ponudu kreće i s hotelom – novim vrlo lijepim zdanjem, a ove godine je i 200. obljetnica izdavanja prve knjige recepata na hrvatskome jeziku (Prva szkup szloszena zagrebecska knjiga) autora kaptolskog kanonika Birlinga, koja se čuva u muzeju kuharica (=knjiga recepata) u sklopu objekta Stari Puntijar.’
Ovom prigodom promoviran je i projekt regionalne suradnje Hrvatske i Slovenije – ‘Sutla-Sotla’.
M. T.
Be the first to comment