‘Svijet u čaši’ predstavljen u Baltazaru

Novi broj revije za vino, kulturu jela, pića i turizam Svijet u čaši predstavljen je u zagrebačkom restoranu Baltazar uz rose pjenušce i mirna vina te razne delicije.

Ljubiteljima dobre ‘kapljice i papice’ kratko su se obratili glavni urednik Željko Suhadolnik i izdavač Mladen Horić te kolegica Sanja Muzaferija (Women On Wine) i Tomislav Stiplošek (G.E.T. report).Svijet u casi-Ivancica Pahor

U ovom, 137. broju obradili su temu o planovima za turistički razvoj Hrvatske do 2020. godine, a na naslovnici su se podsjetili na nekadašnju Miss turizma Ivančicu Pahor, s čašom vina u ruci i u pletenim kreacijama Mine Petre.

Tu je i prilog o prošloj prezentaciji Svijeta u čaši koja je održana u zagrebačkom restoranu Gallo, gdje su pokazali rezultate sljubljivanja paških sireva s hrvatskim vinima. U nastavku slijede prilozi o kušanju mladih graševina i malvazija te rasprava o tome kakav sustav apelacija uvesti u Hrvatskoj za vino. Također, mogu se pročitati i razmišljanja slovenskih vinara o tome kako se vratiti na naše tržište nakon što uđemo u Europsku uniju.

M. T.
Foto: FAMA

Opširnije na: www.svijetucasi.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.