Svježe smrznuta riba za balansiran obrok

Mediteranska prehrana glasi za jednu od najpoželjnijih prema sudu mnogih nutricionista, a upravo je riba jedna od glavnih njenih namirnica.

Nova Ledo edukativna kampanja ‘Svježe smrznuto’ govori o kvaliteti Ledo smrznute ribe koja zahvaljujući metodi brzog smrzavanja zadržava sve vrijedne nutrijente te dolazi iz divljeg ulova. Također, cilj je potaknuti konzumaciju ribljih proizvoda što češće, jer je upravo riba najbolji izvor omega 3 masnih kiselina koje su važne za normalan razvoj mozga djeteta tijekom trudnoće i dojenja. Također, omega 3 masne kiseline doprinose normalnoj funkciji srca te su izvor proteina važan za razvoj mišića u tijelu.

Ipak, bez obzira na sve blagodati ove namirnice, riba često nije glavna zvijezda na hrvatskim jelovnicima. Najlakše je pronaći brojne izgovore zašto je tome tako. Neki će reći kako ne znaju očistiti ribu, drugi kako je ne znaju pripremiti, treći da ne znaju je li svježa, a četvrti pak kako je nemaju gdje kupiti.

Zahvaljujući Ledo svježe smrznutoj ribi, od pronalaženja izgovora sad je još lakše pripremiti ukusan i hranjiv obrok sa širokim asortimanom Ledo ribe koja je lako dostupna tijekom cijele godine, unaprijed očišćena i filetirana, svježe smrznuta što joj omogućava da zadrži sve vrijednosti te se može pripremiti brzo i jednostavno na tisuću načina.

Svima kojima nedostaje inspiracije ili savjeta za pripremu ribe, pomoć mogu potražiti na Ledo web stranicama ili na poleđini ambalaže proizvoda gdje se nalaze zanimljivi recepti. Konzumacija ribe minimalno dva puta tjedno premisa je balansirane prehrane, a zahvaljujući Ledu više nema opravdanja za brojne izgovore!

Ledo