Tajlandska večer u Kempinski Hotelu Adriatic

U Kempinski Hotelu Adriatic, nadomak Umagu, održana je po prvi puta tajlandska kulturna večer u obliku trodijelnog performansa.

2-KhonDogađaju su nazočili brojni predstavnici lokalnih vlasti i medija te veliki broj zainteresiranih gostiju hotela, a inaugurirao ga je osobno veleposlanik Kraljevine Tajland u Budimpešti, Sampong Sanguanbun, u pratnji predstavnika Počasnog konzulata Kraljevine Tajland u Zagrebu, Alojzija Pavlovića, počasnog generalnog konzula, i Michaela Pavlovića, počasnog vice konzula.

Predstavnici lokalnih vlasti i medija, kao i mnogi gosti hotela, s velikim zanimanjem popratili su predstavu podijeljenu u tri dijela, počevši s fascinantnim Sai Sema tajlandskih marionetama, a potom i očaravajući klasični tajlandski maskirani ples Khon i šareni folklorni ples iz četiri regije Tajlanda.

3-Lutkarska predstavaSvi izvođači su studenti Institute of Performing Arts, umjetničke akademije u sklopu Sveučilišta u Bangkoku, dok su muzičari profesori glazbe na toj akademiji. Grupa u ovom sastavu nastupa prvi puta, i to pod pokroviteljstvom tajlandskog ministarstva kulture, a do sada su nastupili u Češkoj (Prag), Slovačkoj (Bratislava) i Mađarskoj (Budimpešta). Inače, lutkarska predstava je osvojila nagradu na Svjetskom karnevalu lutaka u Pragu 2008. i u Indoneziji 2013. Godine.

‘Velika nam je čast što smo po prvi puta u Hrvatskoj i u hotelu ugostili ovaj jedinstveni event. Inače, grupacija Kempinski Hotels je u većinskom vlasništvu tajlandske kraljevske obitelji, što ovom događaju daje posebnu važnost. Umjetnost kroz vjekove ujedinjuje ljude i briše umjetno definirane granice. Mislim da smo to dokazali i večeras, prenijevši komadić fascinantnog duha Zemlje tisuće osmijeha i Grada anđela – Bangkoka’, izjavio je Peter Knoll, generalni direktor hotela Kempinski Adriatic.

Kempinski