Talijani unapređuju turizam s Albanijom, Crnom Gorom i Hrvatskom

U sklopu 2. međunarodnog sajma turizma Place2Go predstavljen je projekt ‘Turistički sektor: suradnja Emilie-Romagne i Marche s Albanijom, Crnom Gorom i Hrvatskom’.

Riječ je o suradnji talijanskih pokrajina Emilie-Romagne i Marche s Albanijom, Crnom Gorom i Hrvatskom s ciljem jačanja suradnje turističkog sektora između Italije i navedenih partnerskih zemalja.

‘Radi se o završnoj fazi projekta koji je započeo lani, a cilj projekta je unapređenje kvalitete ponude i povezivanje turističkih tvrtki iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske i Italije. Ovakva suradnja omogućila je susrete i razmjenu iskustava na institucionalnom nivou, među ugostiteljskim školama, te konkretnim poslovnim aktivnostima i poduzetničkim idejama o suradnji’, istaknula je Sanda Filipović iz HGK – Županijske komore Rijeka koja je hrvatski partner u ovom međunarodnom projektu.

Predstavnici medija i uzvanici mogli su kušati autohtone gastronomske proizvode talijanskih regija Emilie-Romagne i Marche pripremljenih od strane vrsnih chefova iz Hotelijerske škole Seramazzoni.

A. P.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.