Tea Mamut u Splitu otvorila slastičarnicu O’š kolač

Prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Tea Mamut otvara  svoju slastičarnicu O’š kolač u Splitu.

Slastičarnica O’š kolač se nalazi na adresi u Ćiril-Metodovoj 4 (iza samostana Gospe od Zdravlja), a gostima će biti otvorena od srijede, 31. svibnja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote, od 08:00 do 22:00 sata.

U ponudi slastičarnice će biti home made torte i kolači koji su kombinacija dobro poznatih okusa iz djetinjstva i novih sastojaka iz kojih je proizišla moderna, o’š kolač slastica.

Naziv slastičarnice, kao i nazivi torti i kolača njeguju lokalni splitski izričaj pa su tako nastale: Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravka, Torta o’sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o’mendula.

Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living. 

Slastičarnica se sastoji od ugostiteljskog dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedaći stolovi za smještaj do deset osoba, proizvodnje koja  se nalazi u stražnjem dijelu slastičarnice, te vanjskog dijela, gdje se, ispred ulaza, nalaze dvije klupe za sjedenje i konzumaciju slastica.

Otvaranjem vlastite slastičarnice, Tea je ostvarila svoju viziju i stvorila slatki kutak u kojemu će svoju ljubav i bogato iskustvo podijeliti s brojnim ljubiteljima slatkog.

Tea Mamut, pastry chef:

Jedna od poznatijih mladih slastičarki u Hrvatskoj, Tea Mamut završila je prestižnu kulinarsku akademiju u New Yorku: Culinary Institute of America, poznatu i kao „kulinarski Harvard“, na kojem je diplomirala menadžment slastičarstva i pekarstva.

Nakon toga stažirala je i radila s cijenjenim chefovima u prestižnim restoranima, poput restorana „Daniel“ u New Yorku s tadašnje 3 Michelinove zvjezdice. Njezine deserte kušale su brojne poznate zvijezde, kao što su Natalie Portman, Kate Hudson, Michael Douglas i Roger Federer.

Pet godina provela je u gradu o kojem mnogi sanjaju, New Yorku, ali se ipak dlučila vratiti na stari kontinent, a dodatno iskustvo stekla je u  Gil’s u Dubrovnik, danas 360, Relais & Châteaux Restaurant  La  vie, restoranu DiVino i Perivoju.  Sudjelovala je i u nekoliko TV kulinarskih projekata – Slatka Kuharica i 3,2,1 Peci!

Omiljena joj je slastica talijanska čokolada Gianduja, napravljena od mliječne čokolade s piedmontskim lješnjacima. Svakako najdraža joj je orahnjača koju priprema njezina majka.

Redovito prati vijesti vezane uz svoj posao i ide na usavršavanja u inozemstvo, a zahvaljujući slastičarstvu, proputovala je gotovo čitav svijet.

PR: Promocija BB