The New York Times: Hvalospjev Varaždinu

Nakon što je početkom 2014. godine The New York Times objavio članak ’52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.’, i na svoju  listu uvrstio i Varaždin, ta je prestižna medijska kuća opet posvetila pažnju hrvatskom kontinentalnom biseru.

Tijekom siječnja, a u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, ekipa The New York Timesa boravila je u tom gradu, a svoje je impresije novinaraka Shivani Vora iznijela u članku u kojem, među ostalim, piše: ‘Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obali uzduž koju se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika. Varaždin, grad od 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske, koji je udaljen jedan sat od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao centar kulture. Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnosti i barok, a obuhvaćaju  zričaje od plesa do rock  glazbe. Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine je sve dinamičnijom.’

Imajući na umu utjecaj The New York Timesa, i konkretne efekte koje je uvrštavanje na listu top destinaciju u 2014. imalo za grad, može se reći da će i ovaj članak Varaždin izdvojiti na sve dinamičnijem turističkom tržištu.

D. L.