Tijekom Praznika rada na području PGŽ boravilo više od 60 tisuća gostiju koji su ostvarili 34% više noćenja od prošle godine

Na području Primorsko-goranske županije tijekom produženog prvomajskog vikenda boravilo je više od 60 tisuća gostiju koji su ostvarili gotovo 150 tisuća noćenja. Ukratko, to znači da su ovogodišnji prvomajski praznici dostigli rekordne brojke, i to za 34% više noćenja u usporedbi s 2022. te 23% više u usporedbi s 2019. godinom!

„Zadovoljstvo s ovako dobrim rezultatima teško je skriti, Praznik rada mi turistički djelatnici smatramo i službenim početkom glavne „špice“ sezone, tako da smo naravno vrlo zadovoljni. Turistički promet od početka ove godine daje naznaku da bi očekivani broj noćenja kada se krajem godine podvuče crta mogao biti veći i od prošle ali i 2019. godine, no ipak opreza nikad dosta. Upravo zato, nastavljamo sa svojim promotivnim aktivnostima s naglaskom na poticanje booking-a te u suradnji sa hitnim i stručnim službama te lokalnim dionicima pripremamo destinaciju za prihvat velikog broja gostiju koji će nam uslijediti. Treba naglasiti kako je najveći broj noćenja tijekom prvomajskog produženog vikenda (28. travnja do 1. svibnja) ostvaren u hotelima (više od 51 tisuća noćenja što je 34% više u odnosu na 2022.), u kampovima (48 tisuća noćenja što je 29% više u odnosu na 2022.) i obiteljskom smještaju (37 tisuća noćenja što je 54% više od 2022.)“, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije dr.sc. Peršić Živadinov.

TZ Kvarnera

Fotografija: Rene Karaman