Tjedan grčke kuhinje

Grčka je zemlja sunca, mora i blage mediteranske klime koja im je podarila bogatstvo raznolike kuhinje.

Kao jedna od najstarijih država na svijetu, Grčka se može pohvaliti i najdužom kulinarskom tradicijom. U nju su stizali utjecaji s Istoka i Zapada, pa tako njihova jela sadrže elemente turske i arapske kuhinje. Kuhinja je ovo koja obiluje začinima i istančanim okusima zanimljivih kombinacija.

Od ponedjeljka 18. svibnja u Lidlovoj se tjednoj ponudi mogu pronaći najpoznatije grčke delicije. Orginalni grčki feta sir intenzivnog okusa i razne vrste grčkih predjela zadovoljit će apetite najvećih gurmana, raznovrsni grčki jogurti oduševit će raznolikošću okusa, a grčki će deserti brzo izmamiti osmjehe na lice najmlađih, ali i onih starijih kupaca.

Grčka Halva s okusom vanilije, kakaa ili badema i tradicionalni Rahatlokum raznih vrsta donijet će ovog tjedna u Lidl dašak grčke kulture. Budući da grčka kuhinja obiluje raznim namazima, Lidl je u svoju ponudu uvrstio Pastu od sezama s medom ili kakaom i Grčke umake od rajčice i feta sira ili pečenih patlidžana.

O grčkoj kuhinji se rijetko može govoriti bez spominjanja slavnog grčkog gyrosa – karakterističnog jela od svinjetine. Upravo se zato u  ovotjednoj Lidlovoj ponudi, osim klasičnog Gyrosa, nalazi i Gyros za tavu s rižom i povrćem, ali i poznate Kalamata crne masline te Ekstradjevičansko maslinovo ulje i niz grickalica zanimljivih okusa. Grisini s češnjakom, sa sirom, sa sezamom ili slani, Sezam pločice, Sezam pločice s medom, Bijeli nougat s bademom, Kikiriki u tijestu i Badem pločice samo su neki od grčkih ukusnih i jednostavnih snackova koji će lako oduševiti svakoga tko ih proba.

Lidl