Trenton med neuobičajenih okusa

Tvrtka Trenton, poznata po proizvodnji maslinovih ulja, maslina, kapara i ribljih proizvoda vrhunske kvalitete, obogatila je svoju ponudu te na domaćem tržištu predstavila med interesantnih, neuobičajenih okusa – med od limuna, med od ružmarina, med od majčine dušice, med od lavande, uz već poznate kao što su med od bagrema, med od kestena te dalmatinski cvjetni med.

Spomenute vrste meda predstavljaju poslovni iskorak tvrtke Trenton u kategoriju proizvoda u kojoj dosad nije bila prisutna, a zahvaljujući prepoznatim značajkama biljaka koje se nalaze u svim vrstama Trentonovog meda, oni blagotvorno djeluju na organizam i pronalaze svoje mjesto u zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

‘Medovi od različitih vrsta mediteranskih biljaka novi su proizvodi u našem asortimanu i njima nastavljamo put brenda Trenton postavljen od samog početka našeg poslovanja – autohtoni proizvodi vrhunske kvalitete za kupce koji ne pristaju na kompromise kad je riječ o izboru namirnica koje svakodnevno konzumiraju. Uz poznatu paletu maslinovih ulja, maslina, kapara i ribljih proizvoda, ovim iskorakom u sasvim novi tržišni segment u kategoriji ukusnih vrsta meda širimo našu ponudu. Uvjerena sam da će se medovi Trenton svidjeti kupcima i postati nezaobilazan dio njihove svakodnevnice i uravnotežene prehrane’, istaknula je Lada Karninčić, direktorica tvrtke Trenton.

Zahvaljujući svome iznimnom sastavu, med se od davnina smatrao svetom hranom, a u kombinaciji s različitim biljkama njegova blagotvorna svojstva su još istaknutija. Med od lavande jedna je od najkvalitetnijih vrsta meda, a koristi se i za smirenje grčeva te općenito organizma, a žene će vjerojatno zanimati i blagotvorna sredstva koje med ima za kožu, zbog čega je česti sastojak različitih domaćih preparata za njegu lica. Bagremov med je svijetao, ugodnog i blagog okusa, a djeluje umirujuće, pomaže i kod nesanice, nervoze i napetosti. Cvjetni med preporučuje se osobito kod alergija i za jačanje imuniteta, a riječ je o kombinaciji meda drača, vrijeska i kadulje pa je aromatičnog, zaokruženog i punog okusa. Med od limuna je sladak, aromatičan i blago kiselkaste note. Med od kestena je tamne boje, karakterističnog trpkog gorkog okusa i mirisa po biljci. Med od majčine dušice je sladak, intenzivnog i svježeg okusa, dok je med od ružmarina svijetao i bistar, ugodnog i blagog okusa.

Važno je istaknuti da med, kad je dobro zatvoren ima rok trajanja od tri godine, ukusna je i značajno zdravija alternativa bijelom šećeru. Kristalizacija kao njegovo prirodno svojstvo nimalo ne utječe na njegovu kvalitetu. Medovi Trenton pakirani u teglice od 450 g mogu se od ovog tjedna kupiti na policama trgovačkih lanaca.

P. R.