Tri velika priznanja za Meneghetti

U Parizu je na nedavnoj svečanoj prezentaciji objavljena rang lista 1000 najboljih restorana svijeta prema odabiru projekta La Liste. Osnivač projekta je Philippe Faure, bivši glavni izvršni direktor Gault Millaua i predsjednik francuske turističke zajednice, a uz njega se u timu nalazi dvadesetak internacionalnih stručnjaka s područja gastronomije i vina.

Zajedno su izradili Rang listu 1000 najboljih restorana svijeta, dobivenu metodom kompilacije rezultata iz više od 200 nacionalnih vodiča i publikacija kao što su Gault Milleau, Michelin, Dining out, TimeOut Food & Drink Awards, Gourmet Traveler, NY Times, Feinschmecker, 50 best, Gambero Rosso, Espresso i ostalih iz ukupno 48 zemalja te online izvora poput TripAdvisora, Yelpa i sličnih. Ta posebna metodologija je objašnjena na web stranicama La Liste, a posebno se ističe objektivnost koja garantira odabir najboljih među najboljima pa njihov moto glasi ‘Objectively delicious – Deliciously objective’ (‘Objektivno slasni – Slasno objektivni’). Svoje mjesto među 1000 najboljih u svijetu našla su tri restorana iz Hrvatske – Monte iz Rovinja, Damir & Ornella iz Novigrada i Meneghetti, koji je zauzeo 969. mjesto.

Vila Meneghetti-Meetings Star 2015Kongres Magazine je i ove godine na ljubljanskom sajmu Conventa dodjeljivao nagrade Meeting Star Awards za izvanredan doprinos u marketinškoj komunikaciji destinacija, kongresa, evenata i hotelske industrije iz zemalja
jugoistočne Europe.  Ovaj izbor koristi metodologiju da usluge odabranih hotela ocjenjuju iskusni tajni gosti prisutni na poslovnim sastancima i kongresima a na temelju njihovih ocjena nagrađuje se Top 10 hotela u raznim kategorijama. Ove godine evaluirano je stotinjak regionalnih hotela u nekoliko kategorija koristeći pri tome 465 evaluacijskih kriterija ocjenjivanja. Meneghetti je proglašen najboljim hotelom u kategoriji Top 10 Boutique Meeting Hotels, a nagradu je na dodjeli u Ljubljani primila direktorica hotela Suzana Vrtičević Tica.

Časopis Geo Saison već 10 godina organizira godišnji izbor za ‘100 najboljih hotela u Europi’, odnosno 10 puta ’10 top hotela’ na različite teme i stoga je izuzetno teško naći se u tom elitnom krugu pa je posebno značajna odluka žirija da u jednu od najzahtjevnijih kategorija ‘Top 10 europskih food hotela 2016.’ uvrsti upravo Meneghetti. Žiri je osim inovativno-tradicionalne kuhinje kao i proizvodnje vlastitih vrhunskih vina i maslinovih ulja posebno impresionirao idiličan položaj imanja u prirodi, među lozama, lavandom, čempresima, a svidjela im se i ponuda rustikalno-luksuznog smještaja iz vlastitog gospodarstva.

Predani rad cijelog Meneghetti tima prepoznat je i od strane međunarodnih stručnjaka što će im sigurno dati poticaj da tako nastave i u budućnosti. Trenutačno izvode radove na proširenju smještajnih kapaciteta i sadržaja tako da će u ovo ljeto ući s ukupno 26 soba i apartmana te restoranom s po 70 sjedećih mjesta u unutarnjem i vanjskom dijelu.

D. L.