Turistička nagrada gradonačelniku Malog Lošinja

Na završnoj svečanosti 20. INTERSTAS-a/ Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza, 16. ITF’CRO/Međunarodnog festivala turističkog filma i 12. KEA/EFE-CRO/Predstavljanju hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe dodijeljene su prestižne međunarodne turističke nagrade.

U ime Vijeća INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, i u ime F.E.S.T./ Europska federacija turističkih novinara za sjajne rezultate u prezentaciji i ostvarenju cjelokupnih programa kulture i turizma Malog Lošinja, Povelju F.E.S.T 2013. primio je malološinjski gradonačelnik Gari Cappelli, dugogodišnji turistički djelatnik koji je svojom predanošću i kreativnošću znatno unaprijedio razvoj turizma lošinjskog arhipelaga te time pridonio ukupnoj prepoznatljivosti turističkog proizvoda kako tog dijela, tako i turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu. Također, kao gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Malog Lošinja koji je prepoznao važnost ulaganju u infrastrukturu, komumnalno uređenje i brigu o ugodi posjetitelja prigodom njihovog boravka na području lošinjskog arhipelaga, kroz kvalitetu organizacije i prezentaciju bogatstva raznolikosti pridonio je kontinuiranom rastu stranih, ali i domaćih posjetitelja. Njegujući stare običaje, tradicijske vrijednosti, autohtonost, kulturu, lokacijsku poziciju, krajobrazne ljepote, etno, gastro i druge vrijednosne potencijale, na vrlo kreativan način omogućio je povezivanje prošlosti i sadašnjosti.

Na ovoj svečanosti, važna priznanja primila je i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, i to Zlatni INTERSTAS 2013 te nagradu za montažu promotivnog filma Lošinja, autora Marka Vrdoljaka.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.