Turistički film Rivijere Crikvenice

Rivijera Crikvenica je dobila novi turistički film. Kako što bolje predstaviti rivijeru u 7 minuta te 90, 60 ili svega 30 sekundi? Otkrijte u nastavku.

Turistička zajednica Grada Crikvenice pripremila je četiri verzije novoga filma, koji gledatelje vodi u jednu zaista posebnu audovizualnu šetnju rivijerom. Prva je verzija duga 7 minuta, prikazuje cjelokupnu ponudu rivijere, a nazvana je ‘Discover, enjoy, repeat’, jednako kao i njezina kraća verzija od 90 sekundi. U filmu se tako, među ostalim, skladno isprepliću gastronomija, čarobno lijepe plaže, prirodne ljepote, zdravlje, sport, rekreacija i zabava te kulturno-povijesna baština.

Film ‘Relax, feel good, repeat’ posvećen je aktivnom odmoru i zdravstvenom turizmu, a u 60 sekundi prikazuje sve pogodnosti destinacije koje su prepoznate još koncem 19. stoljeća, lječilišne ustanove na rivijeri te brojne mogućnosti za sportaše i rekreativce svih generacija. Prikazuje rivijeru zdravlja u punom svjetlu i, kako mu i ime kazuje, rivijeru koja opušta i postiže da se osjećamo dobro. Četvrta i najkraća verzija filma u svega 30 sekundi donosi priču o događanjima, a ime joj je ‘Live, learn, repeat’. Prikazuje rivijeru u kojoj je posjetitelju svaki dan doživljaj. Rivijeru koja zabavlja i poučava tradiciji i ovdašnjemu načinu života.

Glavnina filma je snimljena tijekom 2014. i 2015. godine, a brojni i raznovrsni motivi i aktivnosti snimani su prema zamislima Turističke zajednice Grada Crikvenice. Atraktivne kadrove četiriju glavnih glumaca – Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca vjerno prati i glazba, dijelom i tradicionalni glazbeni izričaj pa se tako u filmovima, primjerice, pojavljuje i ženska klapa ‘Sveta Jelena’ iz Dramlja, a Trio ‘Crikvenica’ pjeva ‘Crikvenice moja’. Pjev ptica i glasanje
galebova neki su od zvukova prirode koji su također našli svoje mjesto u filmu, približavajući gledatelju prirodu ovoga kraja.

Riječ ‘repeat’ povezuje sva tri naziva filmova, kazujući istovremeno ‘dobro nam došli’, a nakon što dođete i doživite ovu rivijeru, zavoljet ćete je i u mislima zakazati sljedeći susret, jer htjet ćete sve ponoviti i otkriti neke nove,
vlastite priče. I za kraj, otkrijte nove filmove Rivijere Crikvenice i uživajte, a čim završe, ne zaboravite pritisnuti ‘repeat’.

Crikvenica Riviera – ‘Discover, enjoy, repeat‘ (7 minuta)

Crikvenica Riviera – ‘Discover, enjoy, repeat’ (90 sekundi)

Crikvenica Riviera – ‘Relax, feel good, repeat’ (60 sekundi)

Crikvenica Riviera – ‘Live, learn, repeat’ (30 sekundi)

M. B.