Turistički forum ‘Crikvenica – rivijera zdravlja’

Uskoro nas očekuje jedno od najvažnijih događanja koje se organizira povodom obilježavanja 125 godina organiziranog turizma u Crikvenici – Turistički forum ‘Crikvenica – rivijera zdravlja’.

Forum će se održati u srijedu, 25. rujna u Thalassotherapiji Crikvenica, medicinskoj ustanovi s bogatom tradicijom od preko pola stoljeća, koja ima vrlo važnu ulogu u razvoju zdravstvenog turizma na crikveničkoj rivijeri.

Povod prvim organiziranim dolascima turista u Crikvenicu bio je uglavnom zdravstvenog karaktera te je, s obzirom na prirodne blagodati i izvrsne klimatske preduvjete, crikvenička rivijera među prvima u Hrvatskoj započela njegovati tradiciju zdravstvenog turizma.

Turistički razvoj Rivijere Crikvenica započeo je 1888. godine, kada je u Crikvenici izgrađeno prvo javno morsko drveno kupalište. Zahvaljujući onovremenim znanstvenim spoznajama o talasoterapiji i dokazanoj ljekovitosti morske vode te istaknutim crikveničkim intelektualcima, rano su uočene prednosti Crikvenice u odnosu na susjedna mjesta, a to su vrlo pogodna i zdrava mediteranska klima i mikroklima, čist zrak i more te netaknute prirodne ljepote. Zdravstveni turizam i danas ima istaknuto mjesto na Rivijeri Crikvenica, razvija se u skladu s destinacijom, trendovima u turizmu te zahtjevima i potrebama suvremenog čovjeka.

Osnovni ciljevi Turističkoga foruma “Crikvenica – rivijera zdravlja” su utvrđivanje stanja (povijesni razvoj zdravstvenog turizma i zdravstveni turizam danas), prikaz uloge prirodnih klimatskih i morskih ljekovitih čimbenika, pozicioniranje destinacije zdravlja na tržištu, definiranje različitih pristupa, metoda i strategija za bolje povezivanje zdravstvenih institucija i razvoj zdravstvenog turizma na Rivijeri Crikvenica, prezentacija različitih segmenata zdravstvenog turizma te, u konačnici, perspektiva Rivijere Crikvenica u kontekstu razvoja zdravstvenog turizma. Predavači na forumu su stručnjaci s područja medicine, turizma i gospodarstva.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.