Turski kuhar Nusret Gokce u Hrvatskoj

Miljenik turskih zvijezda i jedan od najpopularnijih celebrity kuhara u regiji, Nusret Gokce, boravi u Hrvatskoj.

Turska kulinarska zvijezda, za kojom luduje i cijela Azija, u Zadru bira najkvalitetnije namirnice za svoje svjetski poznate delicije, koje će pripremati na Gala večeri u D Marin, na nadolazećem košarkaškom spektaklu Zadar Basketball Tournament.

Apsolutni majstor u čijim mesnim delicijama redovito uživaju najpoznatije turske zvijezde poput glumačke ekipe serijala ‘Sulejman Veličanstveni’, brojni sportaši i osobe iz javnog života, svoje će umijeće pokazati na ekskluzivnoj Gala večeri na turniru koji se u Zadru održava od 18. do 21. rujna, a na kojem sudjeluju čak četiri euroligaša: zagrebačka Cedevita, njemačka Alba Berlin, turski Fenerbahce Ulker, Galatasaray Liv Hospital i Daraussafaka Dogus i domaćin Zadar.

Nusret Gokce kuhati je počeo kada je imao samo 13 godina. Znatiželja ga vodi u SAD i Argentinu gdje je usavršio posebnu tehniku pripremanja mesnih jela.  Pri povratku u rodnu Tursku, 2010. godine otvara svoj prvi restoran u kojem pokazuje vlastito umijeće i koji u vrlo kratkom roku postaje prava senzacija. Nesvakidašnje mesne delicije, profesionalizam i strast za hranom, postale su sinonim za jedan od najcijenjenijih turskih restorana, Nusr-Et Steakhouse. Na svojih šest lokacija u Istanbulu, Ankari, Bodrumu, D – Hotel Marisu te uskoro na prvoj međunarodnoj lokaciju u Dubaiu, Nusr-Et Steakhouse nudi delicije načinjene po receptima najpoznatijeg turskog majstora, čiji jedinstveni okusi pružaju višeosjetilno iskustvo, zbog čega je ovaj restoran zaslužio mjesto na vrhu ljestvice najboljih restorana u regiji, ali i šire. Slobodno mjesto u restoranu čeka se i tjednima.

Gokce je oduševljen hrvatskim namirnicama i gastro ponudom, a zadarski će turnir dodatno začiniti svojim kulinarskim umijećem. Gdje god se pojavi, simpatični Nusret izaziva veliku pažnju medija, pa je tako, prije dolaska u Hrvatsku, na talijanskom otoku Capri, za njim bila prava medijska potjera.

P. R.