TZ grada jastrebarskog u veleposlanstvu RH u Sloveniji

Proslava Dana državnosti Republike Hrvatske u veleposlanstvu u Sloveniji

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske  u vrtu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani priređen je svečani prijem.

Turistička zajednica grada Jastrebarskog u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani na prigodnom je štandu predstavila turističku ponudu našeg grada. Proslavi su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Domagoj Šlat i Stipe Bučar te direktorica turističkog ureda Ivana Herceg.

DSC07201

Pozivu se odazvao niz uglednih gostiju, parlamentarni zastupnici, visoki vojni dužnosnici i  članovi diplomatskog zbora u Sloveniji. Uz njih, prijemu je prisustvovalo više od 200 uzvanika, brojnih uglednika iz slovenskog i hrvatskog političkog, gospodarskog, kulturnog, znanstvenog, vjerskog i javnog života, kao i predstavnici hrvatskih društava u Sloveniji. Prigodnim govorom prisutnima se toplim pozdravom na slovenskom i hrvatskom jeziku obratila veleposlanica Vesna Terzić te se posebno zahvalila Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog na sudjelovanju te KUD-u Desinec koji je svojim pjesmama i interaktivnim nastupom podigao atmosferu i oduševio sve prisutne uzvanike.

Vrhunsku ponudu vina prezentirali su poznati jaskanski vinari Jagunić, Velikanović, Korak i Braje te su uz dobru kapljicu uzvanici mogli kušati i brojne domaće delicije od kojih je najzapaženiji bio naš autohtoni specijalitet copanjek.

Ovim putem se na uspješan način promovirala turistička ponuda grada Jastrebarskog i okolice.

PR: TZ grada Jastrebarskog