U bečkom zoološkom vrtu rođen mali morski lav

Prinova teži oko deset kilograma i živi u posebnoj nastambi s majkom Peaches

Siv, naboran i jakosladak: ovim se riječima može opisatiprinova ubečkomzoološkom vrtuTiergarten Schönbrunn. Tamo je, naime,2. srpnja 2020.na svijet došlomladunče južnoameričkog morskog lava. Prvih nekoliko dana majka i beba bili su odvojeni od očiju javnosti, aod 7. srpnjakonačno ih mogu vidjeti i sve posjetiteljice i posjetitelji.

„Prvo je to mladunče mlade ženke južnoameričkog morskog lava zvane Peacheskoja je 2016. preselila k nama iz zoološkog vrta Hellabrunnu Münchenu. Pokazalo se da jePeaches sjajna majka. Doji svoje mladunče i pomno ga čuva“, kaže ravnatelj bečkog zoološkog vrtaStephan Hering-Hagenbeck.

Mladunče je mužjak, ali usred cijelog uzbuđenja još nije bilo vremena za odabir odgovarajućeg imena.

Peachesi njezino mladunče žive u posebno uređenomplitkovodnom dijelu nastambemorskih lavova. Ova vrsta, doduše, zna plivati već od rođenja, ali trebat će još nekoliko dana dok maleni ne otkrije radost brčkanja u vodi.

Kada postane dovoljno vješt u kretanju na kopnu i u vodi, tada će se zajedno s majkom pridružiti ostalim morskim lavovima u nastambi.

U zoološkom vrtu Tiergarten Schönbrunnzadovoljni su razvojem ove mlade životinje. „Maleni teži oko deset kilograma. Prvih šest do osam mjeseci je na dojenju. Kada je gladan, već to zna i glasno pokazati“, objašnjava Hering-Hagenbeck.

Južnoamerički morski lavovi−kao što im i samo ime govori− žive na obalama Južne Amerike u kolonijama. Glava nastambe u bečkom zoološkom vrtu ujedno je i otac mladunčeta zvan Comandante.

EurocommPR

Fotografija: ©Daniel Zupanc

Video: © Tiergarten Schönbrunn