U gostionici ‘Pod starim krovovima’ toči se najbolje pivo na svijetu!

Najstarija zagrebačka gostionica ‘Pod starim krovovima’ obilježila je otvorenje ljetne terase uz posebnu degustaciju kušanje Pilsner Urquella iz drvene bačve

Sinoć je najstarija zagrebačka gostionica ‘Pod starim krovovima’ bila najveselije mjesto u gradu jer su se na proslavi otvarenja ljetne terase našli brojni gosti koji su došli kušati najbolje pivo na svijetu – Pilsner Urquell.

Posjetitelji ove legendarne gostionice u Basaričekovoj 9, na Gornjem gradu, imali su priliku uživati u svježem i autentičnom pivu koje je u drvenoj bačvi stiglo ravno iz pivovare iz Plzena, a među prvima degustirali su ga vlasnik gostionice Marko Lopac, veleposlanik Češke republike u RH Milan Hovorka te predstavnici češke pivovare.

Okupljene je pozdravila voditeljica gostionice Marina Ferenčak podsjetivši ih kako je najstariji kafić u gradu Zagrebu ‘Pod starim krovovima’ otvoren davne 1830. godine te kako je svima dobro poznat i iz kultnog filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’, gdje glavni lik filma Franjo Šafranek krijepi žeđ ‘Kod Žnidaršića’.

Uz krepki gulaš u kruhu koji je pripremio chef Ivica Genzić točio se prvi zlatni pilsner na svijetu koji predstavlja bench mark za sve ostale proizvođače ovog stila pive. O njegovoj povijesti govorio je Mihael Bach, brend manager Pilsner piva, istaknuvši kako se ‘još od kada je prvi put kreirano 1842. godine ovo pivo proizvodi na isti način i jedino u Plzenu’, a ‘Kod Žnidaršića’ je stiglo direktno iz kultne pivovare – u drvenoj bačvi od 25 litara i u inox bačvi od 30 litara!

Još od kada je otvorena, gostionica ‘Pod starim krovovima’, popularno zvana i ‘Starci’ i ‘Kod Žnidaršića’, postala je kultno mjesto ljubitelja dobre kapljice. Osim piva ovdje se mogu pronaći i brojni drugi napitci – od najpopularnijeg gemišta, do Musolinija, gustog soka sa šlagom ili ‘kompletića’ (kava s mlijekom i rakija) koji se odavno smatraju zagrebačkim šlagerima, te koje rijetko gdje drugdje možete dobiti!

Sve svoje goste i putnike namjernike kultna gostionica, koja sve oduševljava autentičnim starinskim ugođajem, poziva da prate njihove stranice na Facebooku i Instagramu kako bi doznali više o raznolikim programima koje nude: od pub kvizova, koncerata, tematskih večeri poezije i književnosti do drugih događanja kojima ‘Kod Žnidaršića’ stalno obogaćuju svoju ponudu.

Nikolina Petan