U NEDJELJU 4. BICIKLISTIČKI MARATON U CRIKVENICI

U proljeće se otvara sezona maratona na crikveničkoj rivijeri. Kreće s biciklističkim, i to u nedjelju, 15. svibnja 2016. Start i cilj 4. XCM maratona “Crikvenica”, utrke za maraton “Kup Hrvatske 2016.” te Nacionalno prvenstvo Republike Hrvatske u maratonu, je u centru Crikvenice. Veseo natjecateljski duh i rekreacija na čistom morskom i planinskom zraku, a nakon toga proglašenje najboljih biciklista i druženje najkraće opisuju ovu sportsko-rekreativnu manifestaciju.

Na crikvenički biciklistički maraton dolaze i posebni gosti – Matija Kvasina, pobjednik ovogodišnjega “Tour of Croatia” i Josip Rumac, njegov kolega iz “Synergy Baku Cycling Projecta”, azerbajdžanskoga tima koji je dobio nagradu za najbolji tim u ukupnom poretku ove međunarodne biciklističke utrke. Kategorije sudionika su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Žene (W), Veterani A,B,C,D Sport, Rekreativci i Mlađi juniori (U17).

Start utrke je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, odakle se, uz policijsku pratnju, vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, gdje se na 12. kilometru maratona razdvajaju staze A (72 km) i B (54 km). Staza A nastavlja lijevo prema predjelu Tić i Kalac s poprilično zahtjevnim spustom od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski gdje nastavljaju dalje trasom B staze prema Pališinu, Lukovu te Tiću. Poslije Tića i posljednje feed zone slijedi spust prema Grižanama i Kotoru, s konačnim ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Maraton ima vremensko ograničenje te će biti isključen svatko tko na posljednju kontrolnu točku (na 40./65. kilometru) stigne nakon 5:00 h od početka maratona.

Crikvenica 1 web

 

Organizator može promijeniti trasu maratona ukoliko se za to steknu posebni uvjeti (loše vrijeme, odron terena kuda prolazi maraton i sl.).

Program će se održavati prema sljedećem rasporedu:

08:30 – 10:00 – najava maratona i preuzimanje startnih brojeva

10:30 – start utrke – A staza (72 km)

10:45 – natjecanje u vožnji spretnosti na biciklu za djecu od 3. do 6. razreda (u slučaju kiše neće se održati)

11:00 – start utrke – B staza (54 km)

16:00 – proglašenje pobjednika maratona

Organizator 4. XCM maratona “Crikvenica” je Biciklistički klub “Crikvenica”, a suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice

Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.

Sponzori su Senator Casino, Hoteli “Njivice”, “Keindl Sport trgovina” d.o.o. i “Hypo Alpe Adria Bank” d.d.

Sponzor natjecanja u vožnji spretnosti je Giant Hrvatska.
Posjetite Rivijeru Crikvenicu i uživajte u sportsko-rekreativnom vikendu i opuštanju u ugodnom okruženju!