Udruga ‘Renato – kuhari bez granica’

U zajedničkoj, već tradicionalnoj akciji udruge ‘Renato – kuhari bez granica’, Branka Ognjenovića i PIK Vrbovca koja se, u sklopu 10. Međunarodnog festivala vina VINOcom održala u zagrebačkom hotelu Esplanade, prikupljeno je 10.000 kuna za preventivne ultrazvučne preglede srca djece, a ostala sredstva bit će namijenjena školovanju mladih kuhara.

Ova, već u javnosti prepoznata humanitarna akcija, okupila je brojne renomirane hrvatske kuhare i kuhare regije, ali i one čijeg se lika i djela rado sjećamo poput Steve Karapandže koji je ovom prilikom svojim kulinarskim savjetima i srcem podržao akciju.

Tijekom trajanja festivala chefovi su s PIK-ovim delicijama pripremali ukusna jela s potpisom te ih po promotivnim cijenama prodavali posjetiteljima festivala. Posebnu pozornost prisutnih privukao je kulinarski dvoboj na kojem su snage odmjerili chefovi Marko Lučić iz PIK Vrbovca i chef Dario Lide protiv dva World Masterchefa Branka Ognjenovića i Uroša Uroševića. Prikupljanju donacija svakako je pridonijelo voditeljsko iskustvo Frane Ridjana koji je svojim dosjetkama privukao brojne posjetitelje.

Udrugu ‘Renato – kuhari bez granica’ osnovao je akademik kulinarstva chef Branko Ognjenović s ciljem edukacije roditelja o važnosti brige o zdravlju srca već od najranije dječje dobi. Chef Ognjenović ovom se prilikom zahvalio na izvrsnom odazivu posjetitelja te iznad svega kolega kuhara koji su prepoznali ovu hvale vrijednu akciju.

P. R.