![Umjetnost-jednostavne-hrane-TISAK [800x600]](https://www.menu.hr/wp-content/uploads/2013/05/Umjetnost-jednostavne-hrane-TISAK-800x600.jpg)
Više od 30 godina Alice Waters zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju. Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima. U knjizi ‘Umjetnost jednostavne hrane’, koju je u nas izdao Mozaik, pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i – puno ljubavi.
Alice Waters je vlasnica restorana Chez Panisse u Berkleyju (SAD) s četrdesetgodišnjom tradicijom koja se zasniva na principima jednostavne, sezonske, domaće prehrane. Restoran je dobio priznanja Gourmet magazina i ponosni je vlasnik Michellin zvjezdice, te je nadahnuo stotine uglednih kuhara diljem svijeta svojom kulinarskom filozofijom. Između ostalih, tu su svjetski poznat Jamie Oliver i naša poznata kuharica Ana Ugarković. Alice Waters velika je inspiracija Ani Ugarković, koja joj je posvetila poseban kutak u svom restoranu te je napisala i predgovor za ovu knjigu.
P. R.
Be the first to comment