Umjetnost jednostavne hrane

Više od 30 godina Alice Waters zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju. Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima.  U knjizi ‘Umjetnost jednostavne hrane’, koju je u nas izdao Mozaik, pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i – puno ljubavi.

Alice Waters je vlasnica restorana Chez Panisse u Berkleyju (SAD) s četrdesetgodišnjom tradicijom koja se zasniva na principima jednostavne, sezonske, domaće prehrane. Restoran je dobio priznanja Gourmet magazina i ponosni je vlasnik Michellin zvjezdice, te je nadahnuo stotine uglednih kuhara diljem svijeta svojom kulinarskom filozofijom. Između ostalih, tu su svjetski poznat Jamie Oliver i naša poznata kuharica Ana Ugarković. Alice Waters velika je inspiracija Ani Ugarković, koja joj je posvetila poseban kutak u svom restoranu te  je napisala i predgovor za ovu knjigu.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.