Upoznajte se s okusima Austrije

Nakon što je ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju Lidl snižavao svoje cijene proizvoda u sklopu deset rundi trajnih sniženja, u narednim će tjednima neke od zemalja članica kupcima zaželjeti dobrodošlicu.

Određene će zemlje tako u vidu tematskih tjedana predstaviti gastronomsku ponudu kroz odabir svojih autohtonih proizvoda. Prva zemlja čiji su proizvodi u Lidlu bili dostupni od 1. srpnja je Italija, a od 4. srpnja priključuje joj se i Austrija.

Osim po valceru, Dunavu i Mozartu, Austrija je poznata i po ukusnoj kuhinji. Bogata i dinamična povijest učinila je njihovu kuhinju jednom od najraznovrsnijih. U tradicionalnoj se kuhinji prepoznaje se utjecaj njemačkih, švicarskih, mađarskih, turskih, francuskih i španjolskih jela. Kupcima Lidla Austrija će zaželjeti dobrodošlicu popularnim, odabranim proizvodima među kojima su tirolski planinski kruh, kolač punjen makom ili lješnjacima, okruglice različitih okusa, raznovrsne kobasice, specijalno austrijsko pivo ili Almdudler, omiljeno austrijsko osvježavajuće bezalkoholno piće.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.