Urbani gradski vrtovi

Konferencijom za novinare na zagrebačkom Zrinjevcu najavljeno je uređenje zajedničkog dijela Gradskog vrta u Sesvetama, prvog u nizu ove godine.

Projekt je pokrenuo list 24sata u suradnji s Radijom Kaj i Gradom Zagrebom kako bi stvorili dugo željene zelene oaze na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Važnost Urbanih vrtova prepoznali su i brojni sponzori koji će kao prijatelji projekta pridonijeti organizaciji uređenja zajedničkih dijelova Gradskih vrtova te cijelom nizu zelenih akcija diljem Zagreba i Hrvatske.

Mnogi svjetski gradovi njeguju tradiciju uređenja vrtova unutar gradskih kvartova, a prošle godine pridružili su im se i hrvatski gradovi. Ustupanjem neiskorištenih gradskih parcela zainteresiranim građanima Urbani vrtovi omogućuju svakome koristan rad vrtlarenjem i proizvodnju povrća za vlastite potrebe kao i druženje sa svojim sugrađanima. Prošlogodišnji primjeri Urbanih vrtova dovoljno govore o ovom vrijednom projektu od kojeg se može očekivati još mnogo pozitivnih priča na nacionalnoj i lokalnoj razini.

P. R. / Foto: Dubravko Miloslavić