Urbani vrtovi zagrebačkog Sopota

Cjelodnevna volonterska akcija odvijala se u Gradskom vrtu Sopot, Gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok kojoj su se pridružili mnogobrojni građani i u veseloj i radnoj atmosferi dokazali da je zajedničkim trudom moguće stvoriti dugo očekivanu zelenu oazu u Zagrebu.

Zagreb je tako svrstan među mnoge svjetske metropole koje na taj način potiču zajedničko druženje i koristan rad građana s ciljem proizvodnje hrane za vlastite potrebe.

Osim u uređenju gradskog vrta Sopot, mnogobrojni građani i uzvanici imali su mogućnost sudjelovati u edukacijskim radionicama koje su za ovu priliku pripremili stručnjaci s Agronomskog fakulteta, a kao nagradu za velik doprinos u ovoj ‘zelenoj’ akciji, građani su mogli predahnuti uz picnic lunch koji je dodatno zagrijao Žare Šerfedžija orkestar Zagreb sastavljen od poznatih zagrebačkih glumaca Gorana Navojca, Nataše Janjić, Marija Mirkovića, Roberta Ugrine te Rakana i Ivane Rushaidat. Završetak cjelodnevne akcije dodatno je začinila mala vrtna zabava koja je vrijedne akademske slikare i kipare okupila u unplugged svirci Art Orchestra te na najbolji mogući način zabavila mnogobrojne Zagrepčane.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.