U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurja, Udruga G.E.T. iz Zagreba organizirala je je novinarski izlet na tradicionalnu vinsku manifestaciju Urbanovo.
Ove godine odabrano je da to bude na jedan od Dana otvorenih podruma, koji se održavaju duž prostranstava Međimurske vinske ceste., kojima nas je proveo ljubazni i marljivi turistički vodič Rudi Grula.
Prva lokacija bio je restoran Kristal u Čakovcu, pobjednik gastro izazova, u kojem je pobijedila njihova pretepena juha i međimurska gibanica.
Posjetili smo tri vinarije: Kerman, Tomšić i Horvat, a noć smo dočekali na teras caffe restorana Kult u Štrigovi, gdje su ex-masterchefovci Marko Palfi i Časlav Matijević pripremili odličan roštilj u tri slijeda – na talijanski, azijski i francuski način.
Roštilj smo, naravno, prema tradiciji sjeverozapadne Hrvatske, sljubljivali s gemištima, a u ponudi su bili: Štamparev Pol pol, Graševina Novak i Belovićev Šipon.
M. T. / Foto: Silvija Munda