Uskrsni doručak u Novalji uz glazbeni spektakl

Na Uskrsnom doručku u Novalji pred brojnim građanima, turistima i vikendašima, uz bogatu uskrsnu trpezu i domaće izvođače, nastupile su Ana Rucner i Zbor časnih sestara milosrdnica iz Zagreba, koje su svojim nastupom oduševile sve prisutne.

Novaljska manifestacija Uskrsni doručak, koja se tradicionalno već šesnaest godina održava na Uskrsni ponedjeljak, i ove je godine bila više nego uspješna, a svojim je građanima, njihovim gostima i vikendašima dobrom organizacijom, bogatim programom i sunčanim vremenom uljepšala ovaj veliki blagdan i udahnula dašak dobrote i optimizma.

Već od ranog jutra glavni gradski trg i njegove terase bili su ispunjeni do posljednjeg mjesta, a brojni posjetitelji došli su na tradicionalni Uskrsni doručak na koji ih pozivaju Grad Novalja i TZ Grada Novalje. Ova manifestacija raste iz godine u godinu kako po broju izlagača i ponuđenih otočnih delicija tako i po broju posjetitelja. Budući da je novaljski Uskrsni doručak poznat po otočnim delicijama, posjetitelji su se častili domaćom šunkom, pincama te ostalim tradicionalnim blagdanskim jelima, a velik interes uvijek vlada za jedinstvenim štrudlama i pitama od poznate paške skute. Vrijedne ruke domaćih žena, uz potporu TZ Grada Novalje, dale su sve od sebe i pripremile sve te ukusne blagdanske delicije i slastice. Prema riječima Marine Šćiran Rizner, direktorice TZ-a, svake godine količine se povećaju, ali važno je da svi osjete dobrodošlicu i čari blagdanskog druženja uz uživanje u domaćim, autohtonim uskrsnim delicijama. Doručku je kao glavni domaćin prisustvovao i gradonačelnik Novalje Ante Dabo te uz blagdansku čestitku poručio da je Uskrsni doručak na glavnom gradskom trgu prilika da se građani okupe i druže u dobroj blagdanskoj atmosferi, ali da ta manifestacija ujedno predstavlja i uvod u nadolazeću turističku sezonu, odnosno najavljuje njezin početak.

Uz bogatu i izdašnu trpezu uskrsnog doručka, manifestacija je poznata i po bogatom glazbenom programu, koji je sastavni dio ovog događanja. Tako su proslavu blagdana svojim nastupom uveličali folklorna skupina Naški, pivači pisme nakanat i klapa Niko iz Zadra. U drugom dijelu programa kao poseban gost nastupila je istaknuta akademska glazbenica Ana Rucner, izvodeći na violončelu popularna i klasična djela, ali i drmeš jer je poznato da naša Ana povezuje Hrvatsku, njezine ljepote i raznolikosti. Na samom kraju nastupa publici je priuštila posebno iznenađenje te sa Zborom časnih sestara milosrdnica iz Zagreba izvela pjesmu „I Will Follow Him”. Njihova maestralna izvedba te dobro poznate kompozicije oduševila je sve prisutne i potaknula ih na ritam, a umjetnica Ana Rucner i Zbor časnih sestara nagrađeni su dugotrajnim pljeskom.

Nakon nastupa u Novalji Ana Rucner i članice Zbora časnih sestara milosrdnica uputile su se na snimanje spota za pjesmu „I Will Follow Him” u Vrtove lunjskih maslina. Autorstvo spota potpisuje Ana Rucner, redatelj je Darko Drinovac, a projekt se realizira uz potporu Grada Novalje i Turističke zajednice Grada Novalje.

PR: Libra