Varaždin: Otvoren novi i veći Metro

Preseljenje veleprodajnog centra Metro Cash & Carry centra svečano je obilježeno u Varaždinu. Prošireni varaždinski Metro premješten je na novu lokaciju kako bi, dvostruko većim brojem proizvoda u odnosu na prethodni centar, odgovorio na potrebe sve većeg broja poduzetnika u Varaždinskoj i susjednim županijama.

‘Metro je trenutno fokusiran na prilagođavanje poslovanja hrvatskim kupcima uzimajući pritom u obzir njihove regionalne specifičnosti. Varaždin je među deset gradova s najvećim brojem poduzetnika u Hrvatskoj i čini temelj gospodarstva jedne od najkonkurentnijih županija. Veleprodajni centar u Varaždinu preselili smo na veću lokaciju kako bismo rastućem broju poduzetnika u Varaždinskoj i susjednim županijama, ponudom kreiranom u skladu s njihovim potrebama, osigurali konkurentnost i nezavisnost’, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Otvorenju su nazočili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Varaždinske županije Predrag Štromar te partneri i dobavljači Metro-a iz Varaždinske županije, gospodin Željko Orehovec, vlasnik Poljoprivrednog gospodarstva Orehovec, predstavnici Vindije i Vajde te lokalnih vinarija Bolfan i Šafran. Ministar Maras istaknuo je važnost Metro-a u otvaranju novih tržišta malim i srednjim poduzetnicima te je pohvalio projekt Zvijezda zajednice kao uspješan primjer društveno odgovornog poslovanja.

Trenutno 60 posto asortimana Metroa čine proizvodi hrvatskih dobavljača, među kojima je i više od 16 dobavljača iz Varaždinske županije. Pekarnica Ekos i Vindija kroz sustav Metro Cash & Carry svoje proizvode izvoze u Austriju, a među dobavljačima iz Varaždinske županije nalazi se i PG Orehovec s kojim je Metro razvio brand Premium farm – visokokvalitetnu domaću perad kontroliranog podrijetla, koju odlikuje visoka kakvoća mesa dobivena prilagođenom ishranom manjeg intenziteta i duljim trajanjem uzgoja.

Metro Cash & Carry je 2011. godine otvorio veleprodajni centar u Varaždinu – prvi veleprodajni centar manjeg formata u Hrvatskoj s asortimanom od oko 4.000 proizvoda. Premještanjem veleprodajnog centra na novu lokaciju, svi profesionalni kupci iz Varaždinske i susjednih županija moći će birati među više od 8.000 proizvoda na prodajnoj površini od 2.700 m2.

N. L.