Varaždinski kuhari razveselili djecu

Povodom božićnih i novogodišnjig blagdana, Udruga kuhara Varaždinske županije je pripremom božićnih kolača darovala djecu i članove udruge Stakleno zvono Varaždin.

Udruga kuhara je ovom prilikom htjela uljepšati djeci nadolazeće blagdane te se ovom, a u budućnosti i sličnim akcijama i aktivnostima želi pomoći Udruzi Stakleno zvono te njihovim članovima približiti kuharsku i slastičarsku struku.

Nakon završetka škole, osobe s posebnim potrebama se suočavaju sa usamljenošću, problemom integracije, socijalnim kontaktima, nerazumijevanju i neprihvaćanju okoline što dovodi do manjka samopouzdanja i asocijalnog ponašanja. Uz blagdansko i prijateljsko druženje, radionicom izrade božićnih i novogodišnjih slastica, Udruga kuhara se uključila u rad Udruge Stakleno zvono te na taj način htjela pomoći osobama s posebnim potrebama uključivanjem u radnu zajednicu društva u segmentu kuharstva i slastičarstva. Na kraju radionice uslijedilo je neizbježno kušanje božićnih slastica na veliko zadovoljstvo svih prisutnih.

A. V.