Veganski ručak s Josipovićem

U Uredu Predsjednika na Pantovčaku poslužen je veganski ručak za predsjednika Ivu Josipovića, predstavnike udruge Prijatelji životinja, predstavnike medija i za grupu građana u okviru ‘kave s s Predsjednikom’ koji su se pridružili ručku. Na jelovniku su bili odresci i ostala ukusna i zdrava jela spremljena isključivo od namirnica biljnog podrijetla.

Predsjednik Josipović ovim ručkom zajedno s Prijateljima životinja poziva građane da posjete ZeGeVege festival, važnu edukativnu manifestaciju koju svake godine obiđe preko 30.000 građana, a koja će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, 6. i 7. rujna.

Osim etičkog postupanja prema životinjama i smanjenja troškova zdravstva, odabir prehrane koja se temelji na namirnicama biljnog podrijetla značajno utječe na smanjenje negativnog utjecaja čovjeka na okoliš, na smanjenje gladi u svijetu te očuvanje voda i prirodnih resursa.

Svjetske organizacije za hranu i očuvanje okoliša već godinama apeliraju na promjenu prehrane i pozivaju sve da se pridruže apelu za promjenom prema održivom življenju.

Stoga je ovaj ručak čin podrške predsjednika Josipovića naporima za što zdraviji, čistiji i suosjećajniji planet na kojem živimo, što pokazuje da je i Hrvatska na putu nužne ekološke osviještenosti, a time i sveopće održivosti.

Opširnije na: www.zegevege.com i www.vegan.hr.
Foto: Ured Predsjednika / Marija Kundek i Slavko Midžor / PIXSELL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.