Vege sendvič od 15 metara

Nakon odlično prihvaćenoga prošlogodišnjeg vege hot-doga od deset metara, ove godine udruga Prijatelji životinja povodom Svjetskog dana vegetarijanstva priprema novu atrakciju.

U utorak, 1. listopada u 12 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, razveselit će građane izradom vege sendviča dugačkog više od 15 metara, kojega će građani moći i degustirati, a onoga tko pogodi točnu dužinu izloženog vege sendviča očekuju vrijedne nagrade.

Sendvič će biti napravljen od vege salame i kobasica s povrćem te izvrsnog novog umaka koji nosi europsku V-oznaku (V-label). Kako bi potaknuli ljude da razmisle o etičkim, ekološkim, zdravstvenim i humanim prednostima veganskog načina života, aktivisti Udruge nudit će građanima informacije i besplatne tiskane materijale, a potpisivat će se i peticija za uvođenje vege obroka u javne institucije.

Od 1. listopada Prijatelji životinja pokreću i Vege izazov i pozivaju građane da do 1.11., Svjetskog dana veganstva, budu vegetarijanci ili, još bolje, vegani, a najupornije očekuju darovi iznenađenja. Pri prelasku na novi način prehrane na raspolaganju će im biti mnoštvo recepata, radionice kuhanja i individualna pomoć Vegan Buddyja, dugogodišnjih iskusnih vegana koji će rado pomoći.

Prijavnica se nalazi na www.prijatelji-zivotinja.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.