Vigor Barmen Cup ’15

U hotelu Palace u Zagrebu održano je 20. Regionalno natjecanje barmena u miješanju pića Vigor Barmen Cup ’15.

Ove godine natjecanje je održano u kategoriji ‘long drink cocktaila’ na bazi Vigor votke. Koktel (cocktail) doslovno znači pijetlov rep, jer su miješana pića raznih boja kao i pijetlov rep. Šarenilo boja, mirisa i okusa oduševilo je sve prisutne.Vigor je ponovo zablistao u punom sjaju.

Vigor Badel Cup 15-pobjednički cocktailPrvo mjesto osvojio je Saša Lovrešćak s cocktailom ‘Hera Q Novalis’, drugo mjesto pripalo je Marijanu Maksanu s cocktailom ‘File star’ a treće mjesto Mati Dediću s cocktailom ‘From Croatia with love’.

Pobjednici Regionalnog natjecanja plasiraju se na 21. Državno natjecanje barmena u miješanju pića Vigor Barmen Cup ’15, koje se održava 24. i 25. travnja u Hotel & Casa Valamar Sanfior u Rapcu.

Duga pića, u čijem se spravljanju natječu barmeni ove godine, mogu po vrsti biti tropska, šampanjska, ‘pick me up’… i sastoje se od najviše pet sastojaka. To su osvježavajući cocktaili, idealni za ljeto, terasu pored mora, diskoteku, bar. Alkoholna baza ne smije prijeći 7 cl alkohola, a ostalo su dodaci (do ukupno 25 cl). Alkoholna baza se nadopunjuje voćnim sokovima (svježim ili gaziranim), šampanjcem, soda-vodama… Cocktaili se pripremaju u shakeru, direktno u čaši ili električnom mikseru.

Badel