Vina Boškinac u Sherry’s baru

Paški vinar Boris Šuljić u popularnom wine baru Sherry’s na zagrebačkoj Trešnjevci predstavio je medijima, perjanicu svog podruma – Boškinac kupažu Cabernet Sauvignon-Merlot i to u vertikali 2010., 2009., 2007. i 2006.

Boris BoškinacOvo izuzetno vino pokazuje fantastičan potencijal starenja i iako je Borisova misija pozicionirati se čvrsto u domovini, dokazuje da hrvatsko vinarstvo i podrumarstvo ima svoje ‘konje za trku’ na svjetskoj sceni. Vinar tvrdi da je on samo mali medij koji u podrumu daje svoj obol vinima, a da je paški terroir koji daje fantastično grožđe, ono što im zapravo daje takvu moćnu mineralnost, profinjene arome zrelog voća i osebujnost. No ipak, moramo primijetiti da je podrumarstvo zaokružilo ova vina, svako za sebe u jednu predivnu priču, a opet s istim rukopisom i to Borisa Šuljića.

Boris nas je u sat i pol vremena intimnog druženja u Sherry’s baru oduševio ne samo vinima nego i kao osoba. Vedar, elokventan, svestran (Boris je i chef u svom restoranu, vlasnik hotela Boškinac i kluba Calypso te predsjednik gradskog vijeća Novalje), siguran, ali i skroman, on definitivno ima sve osobine koje treba za svoj daljnji životni i poslovni uspjeh.

P. R. / Foto: Julio Frangen