Vina Roberta Naprte u Falkensteineru

Jedinstvena simbioza Alpe – Adria kulinarstva i svijeta vina još su jedna od atrakcija Falkensteiner Hotela & Spa Iadera u Punta Skali, a goste očekuju nezaboravna gastronomska i vinska iskustva domaćih vinara. U takvu vinsku čaroliju odlično se uklapaju vina Solum – nedavno predstavljena gostima Iadere – čija je priča uistinu nešto drukčije i posebno.

Naime, nekadašnji novinar, poznati hrvatski književnik i scenarist Robert Naprta prije nekoliko godina postao je vinar vođen ljubavlju prema dobroj kapljici. U nekom zagrebačkom restoranu probao je ‘nešto na čemu piše Chablis’ i  odlučio da je to jedino što ubuduće želi i hoće piti. I u konačnici se to i dogodilo – radi vino koje se njemu sviđa.

Njegov Chardonnay Solum i Cabernet Sauvignon nastali su iz grožđa s imanja u Međimurju, gdje ima vinograd s 1.750 trsova, i od 2009. godine kada je imao prvu berbu dobija isključivo sjajne kritike renomiranih vinoljubaca.

‘Vino je već dugo moja ljubav i hobi. Proizvodio sam ga za vlastite potrebe i tek na nagovor prijatelja i nekih vinskih znalaca odlučio sam se buteljirati 650 boca. Tako je sve počelo i preraslo u ozbiljan posao,’ rekao je Robert Naprta.

‘Oduševljena sam Robertovim vinima. Hrvatska se vinogradarski dijeli u dvije regije: kontinentalnu i primorsku. Svaka od njih odlikuje se svojim posebnostima. Prava je rijetkost na tako malom prostoru susresti toliku raznovrsnost sorata kategorija i tipova vina, a upravo ju to i u svjetskim mjerilima svrstava u iznimno zanimljivo vinogradarsko i vinarsko područje,’ rekla je Yvonne Tesch, generalna menadžerica Iadere.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.