Vinartov Grand Tasting u Laubi

U zagrebačkoj ‘kući za ljude i umjetnost’ Laubi, održan je prvi vinski sajam – Vinartov Grand Tasting. Bilo je to ustvari ‘veliko finale’ podužeg Vinartova vinskog događanja koje je započelo vinskom radionicom u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Ako je suditi po komentarima publike, uspješno su organizirane i održane 24 vinske radionice s najrazličitijim temama iz fascinantnog vinskog svijeta. Predstavila su se i kušala omiljena hrvatska i strana vina, šampanjci, pjenušci, lagana bijela i moćna crna, elegantna francuska vina te sherryji, porta, kao i vina iz Burgundije, Novog Zelanda i Austrije, neka jeftina a neka izrazito skupa.

Nakon radionica na kojim se moglo čiti zanimljive gostujuće predavače, okupljanje vinoljubaca nastavljeno je pred štandovima stotinjak odabranih vinarija koje su ponudile na kušanje neke od svojih najboljih etiketa. Veliko Vinartovo promenadno kušanje – Grand Tasting – posjetilo je više od tisuću ljubitelja vina, profesionalaca, vinara, ugostitelja, novinara i blogera.

Novost ovakvih događanja, barem za hrvatske prostore, bila je privremena Pop-up vinoteka, koja je radila u galerijskom prostoru Laube i gdje su vinari prodavali svoja vina novostečenim poklonicima.

F. M.