Vinistra slavi dva desetljeća rada

Jubilarna, 20. Vinistra, svoja će vrata otvoriti u porečkoj dvorani Žatika od 10. do 12. svibnja te programom i izlagačkim dijelom potvrditi status jedne od vodećih vinskih izložbi u regiji.

Na konferenciji za medije udruge Vinistra u hotelu Laguna Parentium objavljeno je kako program izložbe predvodi jedno od vodećih svjetskih imena na području eno-gastronomije, Georg Riedel, vlasnik tvrtke proizvođača čaša koja nosi njegovo ime. Riedel će na Vinistri predstaviti posebno dizajniranu čašu za malvaziju, novu pridošlicu u njegov proizvodni portfelj koji čine čaše za vina iz najvećih regija svijeta, poput Bordeauxa ili Burgundije. Program izložbe koja slavi dva desetljeća rada će, uz gastronomski dio, obogatiti predavanja vezana uz podizanje konkurentnosti i proizvodnih vještina vinara, kao i iskustva na području vinskog turizma, prekogranične suradnje i vještina u tehnikama vinarstva. Istodobno s najavom programa, u Parentiumu su počela ocjenjivanja vina, rakija i ulja u sklopu 20. Vinistre i 5. Svijeta malvazija.Staver_Matosevic_Stifanic

Najavljujući program izložbe, predsjednik Vinistre, Ivica Matošević, istaknuo je kako je udruga u gospodarski zahtjevnim vremenima sastavila program kakav se i očekuje na jubilej središnje izložbe istarskih vinara i vinogradara.

‘Predstavljanjem Riedel čaše za malvaziju, i uvrštenjem naziva malvazija u svjetski katalog čaša, napravit ćemo korak dalje u promociji i prepoznatljivosti našeg teritorija’, istaknuo je Matošević najavljujući radionicu legendarnog imena vinske industrije, Georga Riedela. Najavio je kako će se otvorenje izložbe, za razliku od prethodnih godina, održati dan ranije, na svečanoj akademiji u povijesnom prostoru Istarske sabornice. Tijekom večeri će biti dodijeljena priznanja za doprinos Vinistri i prikazan film o njenoj 20-godišnjoj povijesti. Tom će prilikom biti uručena priznanja nosiocima oznake IQ-Istarska kvaliteta za svježe malvazije berbe 2012. i zrele malvazije berbe 2011.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.