Vinoljupci: Istra u srcu Zagreba

Kreativna ekipa projekta  Vinoljupci – susreti vinara i vinoljubaca  –  u svojoj je prvoj epizodi ugostila Istru u srcu Zagreba.

Sudionici  I. susreta bili su ponajbolji vinari Istre, većinom oni koji su na Vinistri 2014 osvojili odličja,  a koji su se predstavili i zagrebačkoj publici, novinarima, restoraterima, vlasnicima vinoteka i wine barova.

Trgom Petrice Kerempuha prošlo je oko 400 vinoljubaca u potrazi za novim vinskim doživljajima, uz pratnju jazza i iskrenih osmijeha.  Svi posjetitelji su bili iznimno zadovoljni i svatko je našao svog favorita, između ostalih – pohvale su išle od WOW Geržinić Rosea, preko Degrassijeve malvazije Bomarchese, pjenušca Fiore, nagrađivanog Refoška Kocinski Steras, Palčićevog Merlota i Frankovićeva Cabernet Sauvignona, Kozlovićeva Muškata, Ivančićeve Malvazije, Capo Taurusa i Medea novog Merlota, potom izvrsnog likera od terana Siljan i rakija Martesi te ukusnih Salvela maslinovih ulja

2-Vinoljupci-PotepuhProjekt je podržao Istra Inspirit, projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije, koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove.

Zamišljen je upravo ovako kako smo ga i doživjeli. Ugodno druženje vinara i vinoljubaca, sa ciljem upoznavanja novih vina i njihova plasiranja na neka nova mjesta (caffe bar Melin i Potepuh) te do vinskih hladnjaka novih (i ‘starih’)  vinoljubaca.

Priči tu nije kraj. Vina Istre u srcu Zagreba, predstavljena na ovom prvom susretu,  moći će se kušati sljedećih mjesec dana  u kultnom zagrebačkom  jazz bar klubu Melin u coloru.

Vinoljupci u srcu Zagreba – projekt je kojim se zagrebačkoj publici vinskih znalaca ali i novih vinoljubaca prezentiraju hrvatska vina po regijama uz pokoji prateći zalogaj, a sve u cilju obogaćivanja turističke ponuda grada, ali i turističke ponude navedenih regija koje u ovom ’boutique’ susretu izabranih pokazuju što nude i pozivaju na kućni prag proizvođača.

M. V. / Foto: Julio Frangen