Vinoteka Bornstein u novom sjaju

Prvu a samim time i najstariju privatnu vinoteku u hrvatskoj osnovali su 1990. godine Vladimir Borošić i njegova supruga Slavica u sklopu svoje vile na Pantovčaku, postavljajući tako temelje za promociju vinske kulture u Hrvatskoj.

Potkraj 1990-ih vinoteka se seli u prostore kurije kanoničkog dvora na Kaptolu 19 nedaleko zagrebačke katedrale gdje se nalazi i danas. Ovaj jedinstven nadsvođeni podrum nikada nije bio samo prva privatna vinoteka u Hrvatskoj – bio je to, baš kao što je i danas, vinski hram kojem hodočaste ljubitelji i znalci ali i oni koji u potrazi za znanjem i novim enološkim iskustvima želeći naučiti nešto više i upoznati se s domaćim i svjetskim vinskim sortama u posebnom okruženju i iz prve ruke.

Vinoteku su u dosadašnjem djelovanju osim Zagrepčana i mnogobrojnih turista, posjetile i mnoge poznate osobe iz domaćih krugova, eminentni književnici, glazbenici, glumci, političari, ali i brojne poznate osobe iz inozemstva, među kojima su se našli Pierce Brosnan i Denis Rodman te princ Robert de Luxembourg vlasnik dvorca Haut-Brion u društvu svog glavnog enologa. Sve to ne čudi ako znamo da su o Bornsteinu pisali brojni svjetski časopisi kao što su New York Times, Figaro, Economist, Financias Times te turistički vodiči i glasila Let’s Go, Fodors, Footprint, Time Out…

Prošle godine vinoteka Bornstein dobila je nove vlasnike Ivana i Doris Srpek, koji su na tržištu vina prisutni od 2005. godine s tvrtkom Bin 19 kada je Ivan odlučio zamijeniti dotadašnju domovinu Australiju i vlastiti restoran vinskim biznisom u Hrvatskoj.

P. R.

BORNSTEIN – Najstarija hrvatska vinoteka sjaji novim sjajem

Pristigla pošta
x
Rene Karaman
12:53 (Prije 2 min)

za mene
———- Proslijeđena poruka ———-
Šalje: Nataša Dević <natasa.devic@net.hr>
Datum: 16. siječnja 2014. u 11:31
Predmet: Priopćenje za medije: BORNSTEIN – Najstarija hrvatska vinoteka sjaji novim sjajem
Prima: Nataša Dević <natasa.devic@net.hr>

DOSJE BORNSTEIN  – NAJSTARIJA VINOTEKA U HRVATSKOJ SJAJI NOVIM SJAJEM

 

Prvu a samim time i najstariju privatnu vinoteku u hrvatskoj osnovali su 1990.  godine Vladimir Borošić i njegova supruga Slavica u sklopu svoje vile na Pantovčaku postavljajući tako temelje za promociju vinske kulture u hrvatskoj. Potkraj 1990-ih vinoteka se seli u prostore kurije kanoničkog dvora na Kaptolu 19 nedaleko od zagrebačke katedrale gdje se nalazi i danas. Ovaj jedinstven nadsvođeni podrum nikada nije bio samo prva privatna vinoteka u Hrvatskoj – bio je to, baš kao što je i danas, vinski hram kojem hodočaste ljubitelji i znalci ali i oni koji u potrazi za znanjem i novim enološkim iskustvima želeći naučiti nešto više i upoznati se s domaćim i svjetskim vinskim sortama u posebnom okruženju i iz prve ruke.

Vinoteku su u dosadašnjem djelovanju osim Zagrepčana i mnogobrojnih turista, posjetile i mnoge poznate osobe iz domaćih krugova eminentnih književnika, glazbenika, glumaca, političara ali i brojne poznate osobe iz inozemstva među kojima su se našli Pierce Brosnan i Denis Rodman ,te princ Robert de Luxembourg vlasnik dvorca Haut-Brion u društvu svog glavnog enologa. Sve to ne čudi ako znamo da su o Bornsteinu pisali brojni svjetski časopisi; New York Times Figaro, Economist, Financias Times te turistički vodiči i glasila; Let’s Go, Fodors, Footprint, Time Out.

2013. godine vinoteka Bornstein dobila je nove vlasnike….

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.