Vinska aplikacija Cro-wine

Cro-wine aplikacija, namijenjena pametnim telefonima i tablet uređajima, predstavljena je u zagrebačkom bistrou Rougemarin.

Nositeljice projekta Nina Jović i Davorka Krnić Trick predstavile Cro-wine aplikaciju, a dio aplikacije u kojem su izabrana hrvatska vina i sparena s jelima predstavio je autor tog dijela aplikacije Klaudio Jurčić, četverostruki hrvatski prvak sommelier i sudionik nekoliko svjetskih i europskih natjecanja.

Aplikacija Cro-wine daje generalne informacije o hrvatskom vinarstvu i vinogradarstvu, informira o vinskim događanjima u Hrvatskoj i svijetu, educira o osnovnim pravilima degustiranja i sparivanja vina i jela, provodi ankete i kvizove, te sadrži priručni gastro rječnik preveden na talijanski, njemački i engleski jezik kao i na kraju dio koji se zove ‘moje recenzije’ u kojem korisnik aplikacije može spremati svoje osobne recenzije za svoju osobnu evidenciju. U najobimnijem dijelu aplikacije, sparivanje vina i hrane, postoji mogućnost izbora vina prema odabranom jelu, prema tipu vina, regiji, sorti, cjenovnom rangu ili po autohtonosti, a kada korisnik odabere određeno vino za njega dobiva sve tehničke podatke o izabranom vinu.

Cro-wine trenutačno je dostupna u android verziji, a kroz neko vrijeme bit će dostupna i IOS verzija. Bitno je naglasiti da je aplikacija besplatna i da se može koristiti bez pristupa internetu te da je osim na hrvatskom dostupna i na engleskom jeziku. Ova aplikacija namijenjena je svima koji malo znaju o vinima i žele se educirati, kao i onima koji nešto znaju ali ipak trebaju pomoć i savjet, te onima koji već jesu vinski znalci jer će na njoj uvijek pronaći ažurirane informacije.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.