Vinska čarolija u Falkensteiner hotelu Adriana

Nakon Istre i Opatije vinska turneja stigla je i u Zadar! Predstavnici vinarija Baković, Bibich, Bolfan Vinski vrh, Boškinac, Duboković, Korta Katarina, Meneghetti, Roxanich i Saints Hills svoja su vina predstavili u elegantnom zadarskom boutique hotelu Falkensteiner Adriana.

Falkensteiner Adriana 03 [800x600]Cilj je turneje upoznati struku s vinima posljednjih raspoloživih berbi te potaknuti profesionalce da uoči turističke sezone dodatno obogate ponudu jadranskih restorana i hotela autohtonim hrvatskim proizvodima. Među vinima koja su predstavljena tijekom Grand Cro Toura niz je različitih stilistika, sorti grožđa i tehnika proizvodnje.

‘Izuzetno nam je drago što smo imali priliku ugostiti vrhunske hrvatske vinare i isprobati njihova sjajna vina. Falkensteiner Hotel Adriana idealan je za takav događaj jer smo posebno ponosni na naše gastronomske delicije i smatramo kako među užitke godišnjeg odmora svakako treba ubrojiti i posebnu kulinarsku ponudu te probrana vina’, izjavio je Marin Kirin, generalni menadžer Falkensteiner resorta Borik.2Tomislav Karamarko [800x600]

Za kulinarske užitke uz vrhunska vina hrvatskih vinara bio je zadužen nagrađivani kuhar Falkensteiner hotela Adriana Tomislav Karamarko. Na romantičnoj terasi ili u ekskluzivnom à-la-carte restoranu Magnolia pravi je događaj uživati u mediteranskim i hrvatskim specijalitetima, svježe ulovljenoj ribi, morskim plodovima i vrhunskim vinima.

Grand Cro vinarije proizvode vina ili od autohtonih hrvatskih sorti grožđa ili, pak, od međunarodnih sorti koje svoj poseban izričaj imaju na hrvatskom teritoriju. Zajedničko svim vinarijama je vjera kako svako pojedino vino, porijeklom iz Hrvatske kao zemlje starog vinskog svijeta, može ravnopravno stajati na bilo kojem svjetskom stolu.

Osnovana početkom godine, udruga Grand Cro okuplja vinarije čiji je cilj unapređenje promocije na domaćem i međunarodnom tržištu. Članovi su zajednički već nastupili na kušanju hrvatskih vina u New Yorku, a promotivne će aktivnosti tijekom godina nastaviti, osim na Jadranu, i u drugim dijelovima Hrvatske.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.