Vinski bal u Vrbovcu

Udruga vinara i vinogradara grada Vrbovca i Hotel Bunčić Vrbovec organiziraju tradicionalni Vinski bal u subotu, 27. veljače s početkom u 20 sati.

I ove godine svoj su dolazak potvrdili brojni vinari i vinogradari, koji ovo druženje smatraju prilikom da proslave prošlogodišnji trud i rad, te da s ponosom predstave kolegama i javnosti svoje rezultate. Osim vinara i vinogradara, Vinski bal u vrbovečkom Hotelu Bunčić već godinama privlači i ljubitelje vina i tradicionalne kuhinje.

‘Ponosni smo što smo već godinama domaćin Vinskog bala vrbovečke Udruge vinara i vinogradara’, kaže Daliborka Bunčić Mašić, direktorica Hotela Bunčić Vrbovec. ‘Svake se godine iznova trudimo da se vinari i vinogradari, te ljubitelji vina odlično osjećaju u našem hotelu. Tako smo i za ovaj Vinski bal osmislili prigodan jelovnik koji uključuje prigorsku juhu, pravo seosko glavno jelo sastavljeno od krvavica, češnjovki, bunceka, dinstanog zelja i restanog krumpira, domaće zapečene štrukle kao desert i na kraju vinogradarski gulaš. Za dobro vino uz ovakav obrok ne brinemo – tu su ipak vrbovečki vinari’, zaključuje Bunčić Mašić.

Za dobro raspoloženje gostiju brinut će se tamburaški sastav ‘U dobrom društvu’, a kako vinski bal, razumljivo, uključuje kušanje vina, organizatori su se pobrinuli i za vozače, kao i za goste koji će na Vinski bal doći iz udaljenijih mjesta. Tako je Hotel Bunčić osmislio posebnu vikend ponudu koja uključuje i noćenje.

H. B.