Vinski mirisi i okusi Podunavlja

U petak, 16. listopada, od 18 do 22 sata, u Europskom domu u Zagrebu, održat će se prezentacija podunavskih vina pod nazivom ‘Vinski poljubac Dunava’.

Ovaj treći po redu susret vinara i vinoljubaca potpisuje tim projekta Vinoljupci. Potporu ovom enogastronomskom okupljanju dale su Turistička zajednica grada Zagreba i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije.

U prekrasnom ambijentu dvorane Bruxelles, čiji prozori gledaju na centralni gradski trg, Zagrepčanima i turistima predstavit će se desetak vinara, te preko 30 vinskih etiketa podunavske vinske regije. Posjetitelji će moći kušati poznata vina vinarija Belje i Iločki podrumi kao i predivne vinske uratke obiteljskih vinarija Pinkert, Jakovac, Krešić, Svijetli dvori…

Uistinu je malo vinograda na svijetu koji imaju sreću ‘odrastati’ u zagrljaju i pod kišom poljubaca Dunava. Ta su vina, jednostavno, drugačija od drugih. Spokojna su, mirna i samouvjerena, a istovremeno pršte mirisima i radošću. Posjetitelji 3. Susreta vinara i vinoljubaca moći će uživati u prpošnim tramincima, samopouzdanim graševinama, chic chardonnayima, elegantnim pinotima, gordim frankovkama i pokojem muževnom cabernet francu.

Osim za upoznavanje novih vina(ra), nadolazeći susret je prilika za upotpunjavanje osobnih vinskih kolekcija! Sva vina predstavljena na susretu, sudionici će moći kupiti izravno od vinara po podrumskim cijenama. Na događanju će posjetitelji moći saznati sve o nadolazećem festivala vinu, delicija i ugodnog življenja – Osijek Wine Festu – koji će se održati u prosincu u osiječkoj Tvrđi.

Cijena ulaznice za Vinski poljubac Dunava – 3. Susret vinara i vinoljubaca u Zagrebu (s kojom je daljnja degustacija potpuno besplatna) u pretprodaji iznosi 50 kn, a na dan događanja 60 kn. Ulaznice je moguće kupiti putem Entrio sustava, kao i na prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Projekt ‘Vinoljupci’ pokrenut je s ciljem unaprijeđenja vinske ponude, kulture i vizure hrvatskih gradova, a zamišljen je kao platforma koja povezuje vinare, ugostitelje, turiste i javnost.

Uz boje, mirise i okuse vina u prvom planu, u pozadini 3. Susreta vinara i vinoljubaca provlačit će se ugodne jazz note, susreti prijatelja, poljupci i osmijesi. Savršen scenarij za jesensko poslijepodne u režiji Vinoljubaca. Pridružite im se i vi 16. listopada u Europskom domu.

Za dodatne informacije posjetite facebook i web stranicu Vinoljupci

P. R.