Vipava vina za Hrvatsku u EU

Povijesni trenutak pristupanja Europskoj uniji je pred nama i predstavlja važan događaj kako za sve građane Hrvatske, tako i za 502 milijuna građana EU koji dočekuju nove članove zajednice.

Slovenska vinarija Vipava 1894, kao dobar domaćin ispred EU, ali i kao prvi susjed, 1. srpnja, u ponoć, kada granica između dvije države potpuno nestane, krenut će s posebnim punjenjem vina, koje nosi čestitku za sve Hrvatice i Hrvate, prema svim trgovima u Hrvatskoj kako bi zajednički proslavili veliki uspjeh. Svi ljubitelji dobrog vina imat će priliku uživati u njemu u narednim danima, kada će biti distribuirano putem prodajne mreže te tako osvježiti sjećanje na nezaboravnu noć.

Tradicija nalaže da se svakom posebnom događaju nazdravi  uz bocu posebnog vina, a Vipava je to učinila posebnom linijom punjenja vina malvazija i merlot čije čarobne kapi će u trenutku, kada Hrvati i Slovenci zajedno podignu čaše, bez suvišnih riječi, dodatno ih zbližiti i ujediniti. Ne samo u formalnu zajednicu, već i u zajedničku energiju koja dolazi iz zemlje i sunca, koji daju najbolje plodove vinove loze vipavske doline.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.