Više od 150 izlagača na Zagreb Wine Gourmet Weekendu

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol i Gliptoteci HAZU od 19. do 20. travnja. Osmišljen kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju i ove će godine ponuditi najbolje od domaćih vinara, proizvođača delicija i maslinovog ulja. Kao jedan od najznačajnijih regionalnih izložbi vina i gastronomije, ZWGW ponovno će okupiti impresivan broj izlagača koji će biti veći od 150. Osim što će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji, Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku ponešto naučiti i obogatiti svoje iskustvo na brojnim kušanjima, radionicama i panelima koje će voditi neki od vodećih regionalnih, ali i svjetskih stručnjaka.

‘Drago nam je da se i ove godine odazvao velik broj izlagača. Ta činjenica potvrđuje ZWGW kao važno mjesto susreta proizvođača i ljubitelja eno-gastronomije iz cijele regije. Osim toga, i jedni i drugi mogu se informirati o najnovijim međunarodnim trendovima i iskustvima što je jako bitna komponenta našeg festivala, po čemu se razlikujemo od drugih. Poučeni iskustvom od prošlogodišnjeg, prvog po redu ZWGW-a, vjerujemo da ćemo ove godine ponuditi našim posjetiteljima još veću kvalitetu sadržaja i tako potvrditi značaj Zagreba na gastronomskoj karti regije’, rekao je direktor fastivala Dražen Lazić.

Dan prije službenog početka festivala očekuje nas ZWGW Opening night koji započinje kušanjem austrijskih vina s Willijem Klingerom, a nastavlja se uparivanjem najekskluzivnijih cigara na svijetu Cohiba BHK 56 s Portom i Madeirom vinskih kuća Blandy’s i Graham’s. U 19 sati u kinu Centra Kaptol svoju pretpremijeru doživjet će dokumentarni film ‘Dossier Zinfandel’ redateljice Milke Barišić. U isto vrijeme u Gliptoteci HAZU bit će otvorena izložba fotografija Frane Miloša nazvana ‘Pelješki mir’, a svakoga dana festivala nakon završetka radnog vremena moći ćete se opustiti uz čašu vina, pjenušca ili koktel u dobrom društvu na večernjem programu koji će biti organiziran unutar prostora Gliptoteke.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.