Vrbovec: 34. Kaj su jeli naši stari

Vrbovcem će se tradicionalno, zadnjeg vikenda mjeseca kolovoza širiti opojni mirisi proteklih vremena.

Sve je, naime, spremno za jedinstvenu turističko-kulinarsku manifestaciju ‘Kaj su jeli naši stari’, koja će svoje 34. izdanje doživjeti od 29. do 31. kolovoza.

Ova atraktivna smotra kulinarskih umijeća ljudi vrbovečkog kraja te najpoznatija turističko-kulinarska priredba i degustacijsko-prodajna izložba iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja. Brojnim se gostima tijekom tri festivalska dana predstavljaju jela starija od 150 godina, spravljena po originalnim receptima, a mnoga od njih se i danas spremaju u vrbovečkim domaćinstvima.

Osim hrane, u Vrbovcu se prezentiraju i kulturne vrijednosti kraja, starinski običaji, a posjetitelje se uključuje u brojne radionice kako bi naučili neke tradicijske vještine. Sve navedeno prati i bogat kulturno-umjetnički i sportski program, a u večernjim satima posjetitelji  mogu uživati u koncertima poznatih glazbenika. Stoga, prošetajte vrbovečkim ulicama, degustirajte proizvode PIK-a Vrbovec, pogledajte izložbe ručnih radova u izlozima i prozorima, kušajte domaće kolače spravljene po receptima naših baka, a posebno svježe ispečenu peru u krušnoj peći. Kušajte vina te slasnu vrbovečku medovinu ili se jednostavno provozajte konjskim zapregama!

P. R.