Vrbovsko za sva četiri godišnja doba

U izletištu Kamačnik u Vrbovskom održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi vizualni identitet, slogan i koncepcija turističkog razvoja Grada Vrbovskog.

Konferenciju za tisak kojoj su prisustvovali direktorica Turističke zajednice Tatjana Kušić i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić vodio je glumac Rene Bitorajac koji korijene vuče iz Vrbovskog, a od 1970-tih godina njegova obitelj ovdje redovito boravi u svojoj vikendici.

Vrbovsko je već prepoznato kao jedna od omiljenih destinacija Gorskog kotara, a kako bi zadržalo taj status konstantno radi na svojoj ponudi i turističkom razvoju. Novi vizualni identitet još je jedan korak u stvaranju brenda i jedinstvenosti na tržištu. Slogan ‘četiri godišnja doba’ upućuje na koncept turističkog razvoja koji definira ovu destinaciju kroz cjelogodišnji turizam, jer svako godišnje doba predstavlja jedinstvenu ponudu za sebe.
Tatjana Kušić naglasila je kako je Kamačnik zaštićeni krajolik, omiljeno izletište kojeg krasi neopisivo lijepa priroda i koji cijele godine očekuje svoje posjetitelje. U posljednje dvije godine, koliko traje razvoj njegove ponude, stekao je izuzetnu popularnost i porast posjećenosti. Pojasnivši značaj novog logotipa istaknula je njegov element emotivnog doživljaja destinacije, a slogan ‘četiri godišnja doba’ zorno poručuje da Grad Vrbovsko i njegovi lokaliteti poput Kupe, Čogrljevog jezera i rijeke Dobre, ali i brojne manifestacije svoje turiste spremno očekuju tijekom cijele godine, u svim godišnjim dobima. Direktorica Kušić posebno se zahvalila Udruzi žena Senjsko, čije su članice odjevene u stare građanske nošnje, bile prisutne na Kamačniku te tako još jednom podržale novi turistički projekt koji se bazira na autohtonim vrijednostima implementiranim u novu turističku ponudu.

Rene Bitorajac-izletište KamačnikGradonačelnik Dražen Mufić pozdravio je nove inicijative za daljnji razvoj turizma te istaknuo kako Grad uvijek podržava napredak i razvoj. Svjestan da današnji turizam u ukupnom gospodarstvu zauzima važnu ulogu najavio je nova ulaganja u destinaciju te kao primjere naveo Orlove stijene, Bijelu kosu, Frankopanski dvorac i Čogrljevo jezero. Pozvao je medije da uz lokalnu samoupravu lobiraju potencijalne investitore kojima grad Vrbovsko izlazi u susret i pomaže u rješavanju administrativnih dozvola uz napomenu da sve u pravilu rješavaju u roku od šest mjeseci. Osim Kamačnika, veliki potencijal ovog kraja je i rijeka Kupa koja se proteže u dužini od 21 kilometra i pruža niz mogućnosti za rekreativni i aktivni turizam. Lani je izgrađeno tri kilometra šetnice dolinom Kupe, koja je baš u ovim vrelim danima prepuna turista koji traže pravo osvježenje.

U posve novoj ulozi našao se Rene Bitorajac, koji se osobno angažirao kako bi pomogao Vrbovskom za koje je i emotivno vezan te naveo da ga smatra svojim drugim domom, u kojem provodi stotinjak dana godišnje i uživa u njemu sva četiri godišnja doba.

Konferencija je završila pokaznom šetnjom po kanjonu Kamačnik, degustacijom tradicijskih kolača koje su ispekle članice Udruge žena Senjsko te zajedničkim objedom od autohtonih specijaliteta – pastrve, koprive s krumpirom i štrudlom od borovnica.

P. S.